Алла Ткачук із сином Олегом
Україна

Колишнє подружжя «ділить» сина

29 липня 2019, 18:30
0
1
Сподобалось?
1

Протягом кількох місяців колишнє подружжя Алла та Сергій Ткачуки з міста Сарни Рівненської області змагаються між собою за опіку над молодшим сином. Жінка каже, колишній чоловік свідомо налаштовує 9-річного хлопчика проти неї. 

Алла та Сергій прожили у шлюбі 24 роки. Познайомилися у стоматологічній поліклініці, де обоє працювали. Жінка розповідає,  коли чоловік покликав її заміж, вона не хотіла йти з ним під вінець.  Тоді Сергій пригрозив: «Не одружимося, розіб’юся на мотоциклі! Моя смерть буде на твоїй совісті».

– Спершу ми жили з моїми батьками. Чоловіку  з перших днів все було не так. Тож тато з мамою купили собі частину будинку, а квартиру залишили нам. У нас народилося двоє діток. Ілону чоловік любив, а от Вадима люто ненавидів. Постійно його бив, принижував, – розповідає Алла Ткачук. – Сергій не раз закривав Вадима у підвалі, поки з’ясовував стосунки зі мною. Коли я вперше подала на розлучення, чоловіка, як підмінили. Він став турботливим, допомагав по господарству, ледве не на колінах просив забрати заяву. 

Послухавши чоловіка, жінка не стала руйнувати родину. Незабаром у родину прийшло горе – на пішохідному переході машина на смерть збила 7-річну доньку Ткачуків. Після трагедії стосунки подружжя стали більш напруженими. Не примирило їх і народження сина Олега. Алла розповідає, чоловік абсолютно не цікавився хлопцями, постійно обзивав дітей нецензурними словами.  

– Коли Вадим вступив до університету, я попросила чоловіка грошей на навчання. Сергій відповів: «Нехай він мені поклониться, тоді, може, й дам кілька гривень», – стримуючи сльози пригадує сарненчанка. – Через постійний стрес я народила  Олежика передчасно, він важив усього 1470 грамів. Довгий час син був під наглядом обласних лікарів. Коли треба було їхати на черговий огляд, я платила чоловіку гроші, щоб завіз нас. Він ніколи не цінував родину. Завжди казав, що на першому місці у нього друзі, без них він нічого не вартий.

Минулого року Алла Ткачук розлучилася із чоловіком. Тоді Сергій заявив: «У квартирі я прописаний, у приватизацію участь брав, тож тут є й моя частка! Хочеш – виїжджай звідси сама».

– Якось Сергій повернувся пізно ввечері п’яним. Я сиділа за комп’ютером, він став провокувати сварку. Побачив, що я не ведуся,  дістав з-під ліжка молотка й взявся трощити всю техніку в кімнаті. Потім став замахуватися ним на мене. Я насилу втекла, від сусідки викликала поліцію. Відтоді правоохоронці у нас бувають чи не щодня, – розповідає жінка.  – Після різдвяних свят я на два тижні потрапила до лікарні. Олег залишився із Сергієм. Коли повернулася додому, була вражена, наскільки колишній чоловік налаштував сина проти мене. Він повністю ізолював малого, й на крок до мене не підпускає, забороняє їсти те, що я готую… Якщо дитина гуляє з друзями, батько ходить за ними слідом. Олежику 9 років, проте він і досі спить із Сергієм в одному ліжку під спільною ковдрою, хоча у квартирі є вільна кімната. Вони разом замикаються у кімнаті.

Під час нашої розмови Алла вмикає запис на телефоні, де чути, як  Сергій в присутності Олега називає жінку «дурою», «дебілкою» й іншими принизливими словами. Він співає сину вульгарні пісні про жінок, а від нецензурної лексики дев’ятирічного хлопчика волосся стає дибки.

Алла Ткачук розповідає, що колишній чоловік неодноразово погрожує її вбити. Аби тримати матір своїх дітей у страху, він  розкладає по квартирі ножі, сокири, молотки.

– Розпускати руки для нього звична справа. Старший Вадим вже живе окремо, заступитися нікому. Коли я викликаю поліцію, він просто втікає з дому, – плаче жінка.  – І це все бачить Олег… Зараз із ним працює психолог.

У свою чергу Сергій у всіх конфліктах звинувачує колишню дружину. Каже, що Алла більше року не звертала на дитину увагу. Сина не одягала, не годувала... Навіть не підходила до Олега тижнями, пустивши його на самоплив. Натомість він – порядний сім’янин, турботливий батько. Ще й господар – у гаражі тримає невеличку господарку, садить город, аби діти харчувалися здоровою їжею. Із синами, запевняє, у нього завжди були хороші стосунки.

– Я щодня воджу Олега на уроки, бо дитина боїться. Якось дружина цілу ніч просиділа в Інтернеті, а коли зранку попросив зібрати сина до школи, сказала: «Ти що, не бачиш, що я сплю». Алла стала влаштовувати своє особисте життя, того й розлучилася зі мною. А поліцію вона викликає, коли мене немає дома, – переконує Сергій Ткачук. – На день народження я повіз Олега в зоопарк у Рівне, ми гарно провели день. А мама всього лише сказала, вітаючи: «Синочку, не вір у брехню!». Я дружину й пальцем не зачепив, та й Олега не налаштовував проти неї, він вже сам все розуміє. Старший Вадим живе і працює у Рівному. У нас із ним теж були нормальні стосунки. Останні кілька тижнів він мене чомусь ігнорує.  

На запитання, чому після розлучення він не виїхав із квартири, Сергій відповідає: «То що, що вона Аллі від батьків дісталася?». Каже, він не проти продати спільне житло й купити два окремих, проте колишня дружина не йде з ним на контакт.

Марія МАРТИНЮК

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися