Носієм сальмонели був працівник кафе: деталі отруєння волинян на поминальному обіді

Носієм сальмонели був працівник кафе: деталі отруєння волинян на поминальному обіді

Україна

Завершили епідеміологічне розслідування спалаху сальмонельозу після поминального обіду в  Ківерцях.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Встановили, що готові страви контаміновані сальмонелою працівником закладу харчування — бактеріоносієм.

До епідеміологічного розслідування залучена Держпродспоживслужба Ківерцівського району за участю якої проведені адміністративно-запобіжні заходи: надали приписи про усуненню причин та умов, що сприяють вчиненню порушень санітарного законодавства, прийнято рішення про тимчасове припинення діяльності закладу харчування.

Склали протоколи про порушення ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ЗУ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

В даний час перехворілі особи проліковані, проходять контрольні обстеження перед випискою з інфекційного відділення.

Схожі новини

© «Вісник»

Передрук будь-якої інформації можливий лише якщо гіперпосилання на «Вісник+К» стоїть не нижче другого абзацу і у кінці матеріалу не має позначки «Передрук заборонений». Перепублікація матеріалів із друкованих видань «Вісник+К» та «Люди і долі» можлива лише із письмового дозволу редакції.

  • вул. Перемоги, 15, м. Луцьк
  • T 0 332 77 48 84, 0 332 77 49 85
  • T Редактор сайту Ірина Бура 066 606 94 80
  • Email:visnyk@visnyk.lutsk.ua

Наші інформери

«Вісник» в соцмережах

Журнал «Люди і долі»

×