В Україні створять Службу військового капеланства
Україна

В Україні створять Службу військового капеланства

21 травня 2021, 17:19
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про створення в Україні Служби військового капеланства. «За» проголосували 299 народних депутатів.

Зокрема, він передбачає створення Служби військового капеланства як самостійного структурного підрозділу у складі військових формувань, – пише Громадське.

Капелани ㅡ священнослужителі, які поєднують свій церковний сан з іншою діяльністю. Капеланом може бути громадянин України з вищою богословською освітою, який є священнослужителем зареєстрованої в Україні церкви чи релігійної організації та який отримав мандат від власної церкви на право здійснювати капеланську діяльність.

Так, капелани-військовослужбовці будуть підпорядковуватися безпосередньо командуванню військової частини. У законопроєкті зазначено, що чисельність військових капеланів не може бути меншою ніж 0,2% чисельності відповідного військового формування.

Вони не отримуватимуть зброю та боєприпаси, а також не можуть бути залучені до чергувань, нарядів, проведення службових розслідувань. Однак у військових формуваннях капелани відповідатимуть за задоволення духовно-релігійних потреб особового складу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися