Підлітки зможуть витратити «ковідну тисячу» на гуртки, а пенсіонери на ліки
Україна

Підлітки зможуть витратити «ковідну тисячу» на гуртки, а пенсіонери на ліки

29 січня 2022, 10:46
0
0
Сподобалось?
0

Як відомо, діти віком від 14 до 18 років можуть вакцинуватися і, відповідно, теж отримати «ковідну тисячу». Підліткам теж доведеться скачувати на свій смартфон «Дію» та бути клієнтом банку. Це допоможе скористатися програмою «еПідтримка» й відповідно створити електронну карточку, на яку прийдуть кошти. Як і дорослі, діти зможуть витратити гроші на квитки в кінотеатр, спортзал, проїзд чи купити книги. Нещодавно з’явилася інформація, що для підлітків цей список хочуть розширити. Наприклад, можливістю витратити тисячу на оплату позашкільної освіти – приміром гуртків. Також опрацьовується рішення щодо такої можливості для дітей у віці 12-14 років.

А з 24 січня повністю вакциновані українці, старші 60 років, зможуть витратити «ковідну тисячу» на придбання ліків в аптеках. Купити можна буде будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього. Проте у цей перелік не входять дієтичні добавки, косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо.

Оскільки багато пенсіонерів не мають сучасних смартфонів та ніяк не можуть завантажити додаток «Дія», їм доведеться завітати у один із банків за пластиковою карточкою. Поки що такі видають лише Монобанк та Альфа-банк, однак згодом, як пообіцяли в уряді, їх оформлятимуть всі решта українських банків. Карточка вже матиме тисячу гривень і буде дійсною лише чотири місяці.

Юлія САВІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися