Додаткова допомога для українських переселенців у Польщі
Україна

Додаткова допомога для українських переселенців у Польщі

30 квітня 2022, 10:50
0
1
Сподобалось?
1

Хто вимушено виїхав за кордон після 24 лютого, може розраховувати на кілька грошових виплат від держави Польща. Як ми вже повідомляли, щоб їх отримати, треба у першу чергу виготовити PESEL та відкрити рахунок у Польському банку. Але днями з’явилася можливість оформити додаткову фінансову допомогу від ООН.

– Вимушені переселенці у Польщі тепер мають право додатково отримувати щомісяця 700 злотих на одну особу, а також по 600 на кожного іншого члена сім’ї (але не більше чотирьох). Для цього сім’я повинна через Інтернет відправити одну форму за цим посиланням: https://enketo.unhcr.org/x/NWiTKwry, – консультує адвокат Вікторія Доманська – керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1» (м. Луцьк, вул. Шопена, 22, офіс 99).

За певний час на вказаний вами у цій формі польський номер телефону прийде повідомлення з датою та часом запрошення на зустріч до пунктів реєстрації ООН. Поки такі діють лише у Варшаві та Кракові. Треба з’явитися у повному складі та з усіма документами (важливо мати факт підтвердження виїзду в Польщу після 24 лютого), і допомогу буде оформлено. Отримати її можна у будь-якому банкоматі Польщі, однак лише за спеціальним кодом. Він буде дійсний не довше десяти днів. Наступного місяця сім’я отримає новий код – і знову зможе зняти кошти лише протягом обмеженого часу.

Форма на допомогу заповнюється одна на всю сім’ю – подружжя (чи одного з батьків) та дітей до 18 років. Якщо у вас є інші члени сім’ї, наприклад, бабуся, дідусь, дорослі повнолітні діти, то ви можете подати запит на реєстрацію разом. Але вони все одно будуть записані окремо, тож кожен дорослий повинен мати власний номер мобільного. Обмінюватись номерами не можна.

Світлана РІДНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися