Зеленський відсторонив Венедиктову та усунув Баканова
Україна

Зеленський відсторонив Венедиктову та усунув Баканова

17 липня 2022, 22:32
0
0
Сподобалось?
0

Володимир Зеленський сьогодні ввечері своїм указом відсторонив від виконання обов’язків генерального прокурора Ірину Венедиктову. В указі не вказується причина такого рішення. Тимчасово функції генпрокурора з приставкою в.о. буде Олексій Симоненко, якого ОП намагалася протягнути на голову САП. Ймовірно це людина Андрія Єрмака.

Іншим указом Зеленський усунув від виконання обов’язків голови СБУ Івана Баканова. Цього разу у документі є посилання на статтю 47 дисциплінарного статуту Збройних сил України. Тут йдеться про «невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов’язків».

Термін «усунення» напряму пов'язаний з проведенням службового розслідування. Наказ про усунення військовослужбовця від виконання службових обов’язків скасовується, якщо за результатами службового розслідування підстави для прийняття такого рішення не підтвердилися або прийнято рішення про притягнення військовослужбовця, який вчинив правопорушення, до дисциплінарної відповідальності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися