Зеленський виписав ордени друзям з «95 кварталу»
Україна

Зеленський виписав ордени друзям з «95 кварталу»

29 серпня 2022, 11:23
0
-1
Сподобалось?
-1

Президент Володимир Зеленський з нагоди Дня незалежності удостоїв державних нагород майже чотири сотні людей. Серед них публічні особи, діячи культури. Указ президента від 23 серпня оприлюднили вчора, 29 серпня. І деякі персонажі з переліку нагороджених викликали обурення серед українців. Так орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджена віцепрем’єрка Ірина Верещук, прізвище якої фігурує у проєкті будівництва туристичного хабу на кордоні з Кримом, у зв’язку з чим і могло відбутися розмінування Чонгару. Також Верещук була серед тих, хто «рятував» оборонців «Азовсталі».

Цієї ж нагороди удостоєні ведучі-кварталівці Євген Кошовий та Олександр Пікалов. Як представники «95 кварталу» отримують державне фінансування за проєкт з низькопробним гумором «Байрактар News», який транслюють у Єдиному інформаційному марафоні у прайм-тайм. Євген Кошовий навіть публічно заявив, що воювати не піде, бо не вміє.

Такий же орден отримав й співак Віталій Козловський. Нагадаємо, у 2018-му, коли війна тривала вже чотири роки, він вистурав у Москві на пропагандистському концерті до 9 травня.

Серед нагороджених є й справді достойні люди, як то волонтери Сергій Притула та Віталій Дейнега, журналісти центральних та регіональних ЗМІ, військові кореспонденти, зірки шоу-бізу, які стали на захист України, або акивно волонтерять (Олег Михайлюта, Арсен Мірзоян, Євген Галич) тощо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися