СБУ повідомила про підозру голові правління Волиньгазу
Україна

СБУ повідомила про підозру голові правління Волиньгазу

15 серпня 2023, 13:30
0
0
Сподобалось?
0

Правоохоронці повідомили про підозри головам правлінь "Волиньгазу", "Криворіжгазу" та "Чернігівгазу", які причетні до розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки.

Ці компанії фактично контролюються менеджментом ТОВ "Регіональна газова компанія" (РГК, пов’язана із підсанкційним олігархом Дмитром Фірташем), яке загалом управляє 20 міськ- та облгазами, що становить 70% всіх газорозподільних мереж України.

Як додали в Бюро економічної безпеки, підтверджена сума збитків, яка завдана в результаті діяльності голови правління АТ "Криворіжгаз", складає понад 202 млн грн, голови правління АТ "Волиньгаз" – понад 130 млн та голови правління АТ "Чернігівгаз" – майже 220 млн грн.

"Для забезпечення відшкодування завданих державі збитків, БЕБ накладено арешт на рухоме та нерухоме майно осіб, яким повідомлено про підозру, на загальну суму 246 млн грн та корпоративні права підсанкційного бізнесмена на загальну суму понад 7,4 млрд грн", – йдеться у повідомленні.

За матеріалами СБУ посадовцям повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Загалом оголошено про підозру вже 11-ти керівникам окремих облгазів і чотирьом функціонерам фінансово-промислової групи Фірташа.

Як повідомлялося, в середині травня СБУ та БЕБ повідомили про підозру українському бізнесмену Дмитру Фірташу.

За даними слідства, бізнесмен організував схему заволодіння природним газом. Для цього він залучив облгази та інші підконтрольні компанії, на які виводились кошти, одержані за розподіл природнього газу на території України.

За даними судово-економічної експертизи, лише протягом 2021 року схема завдала державі збитків на понад 4,2 млрд грн. А загальна сума шкоди, за попередніми оцінками, протягом 2016-2022 років може становити понад 18 млрд грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися