Волинські медики працюють для надання якісної допомоги при інсультах
Україна

Волинські медики працюють для надання якісної допомоги при інсультах

28 серпня 2023, 12:33
0
0
Сподобалось?
0

Інсульт – одне з найпоширеніших захворювань, що призводить до стійкої інвалідності та навіть смерті. Однак, при своєчасній діагностиці та лікуванні інсульту, можна зменшити його негативні наслідки.

Зокрема, у 2023 році тариф за лікування гострого мозкового інсульту, який виплачує Національна служба здоров’я медичним закладам, становить від 15 до 131 тисячі гривень, залежно від обсягу наданої допомоги. Тож про ефективний розподіл коштів на лікування пацієнтів говорили під час наради з питань надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті, функціонування «інсультної» мережі та побудови якісних маршрутів пацієнта. Зустріч відбулася під керівництвом Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка. А делегацію з Волині очолив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Легкодух.

«Зростання кількості серцево-судинних хвороб — проблема не лише України, а і всього світу. За останні два з половиною роки ми маємо чималі успіхи в частині покращення діагностики. Все частіше використовуються високотехнологічні методи лікування. Медичні заклади оснащені найсучаснішим обладнанням. Оптимізуються маршрути пацієнтів. Однак дуже важливою є і робота на місцях – безпосередньо в лікарнях. Саме ефективна взаємодія всіх залучених до медичної системи сторін дозволить активніше рухатися вперед та досягати ключового показника: якісної, доступної та безоплатної медичної допомоги для українських пацієнтів», — зазначив Віктор Ляшко.

Окрім того, обговорювали питання транспортування пацієнта до медичних закладів, що надають послуги за пакетом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті». До слова, наразі на Волині їх налічується сім, а саме: КП «Волинська обласна клінічна лікарня», КП «Володимирське територіальне медичне об'єднання», КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади», КНП Ковельське міськрайонне територіальне медичне об'єднання, КП «Луцька центральна районна лікарня», КНП «Нововолинська центральна міська лікарня», КНП «Ратнівська центральна районна лікарня». Тому важливо розробити справді дієву інсультну мережу.

Поруч із тим, міністр звернув увагу керівництва медзакладів на необхідності ефективних закупівель тромболітичних лікарських засобів, своєчасного здійснення діагностичних заходів та ендоваскулярного втручання.

Натомість начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Юрій Легкодух зауважив:

«Сьогодні інсульт посідає друге місце серед причин смертності та перше – серед причин інвалідизації дорослих. Тому для надання якісної медичної допомоги пацієнтам з інсультом важливо впроваджувати новітні методики діагностики та лікування хвороби, а також спеціальне обладнання на місцях».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися