У вересні мав відзначати ювілей: полеглому воїну з Волині просять присвоїти звання Героя України
Україна

У вересні мав відзначати ювілей: полеглому воїну з Волині просять присвоїти звання Героя України

1 вересня 2023, 11:32
0
0
Сподобалось?
0

На сайті Президента України зареєстрували петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) 39-річному військовослужбовцю Збройних Сил України із Камінь-Каширської громади Сергію Дейнеко.

Петиція створена 30 серпня Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 тисяч підписів.

Проголосувати можна за цим посиланням: https://petition.president.gov...

Герой загинув 20 липня 2023 року під час виконання бойового завдання в південно-східних околицях населеного пункту Степове Запорізької області.

У мирний час працював зубним лікарем, був відданий своїй справі, даруючи здорову посмішку всім пацієнтам.Сергій Дейнеко став на захист України минулого року. Проходив службу в роті охорони міста Каменя-Каширського. А вже у грудні він був на передовій.

Відтоді Сергій постійно воював на Запорізькому напрямку у другому окремому стрілецькому батальйоні, на нулі… За цей час кожен з побратимів став рідним, адже прикривати один одного доводилось щодня, щохвилини.

«20.07.2023 — навіки закарбувалось у памʼяті та душі. Страшний день болю, розпачу та відваги… Він віддав найдорожче — життя, за рідних, близьких, знайомих і незнайомих людей, за мрії кожного, за мирне небо, за чудові ранки і спокійні ночі, за сльози щастя і щирі посмішки, за памʼять про тих, кого вже немає… Завжди, як тільки мав можливість, надсилав звісточки про себе. Ніколи ні на що не нарікав і намагався вберегти рідних від зайвих переживань. Та скільки всього можна було прочитати в його погляді: біль, тривогу, силу, відвагу та мужність….Вірив у Перемогу, що завдяки йому та його побратимам зможе нарешті, крок за кроком, відвоювати мир та незалежність квітучої України!», - йдеться у тексті петиції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися