Які турбази були найпопулярнішими влітку-2023  на Шацьких озерах
Україна

Які турбази були найпопулярнішими влітку-2023 на Шацьких озерах

19 вересня 2023, 09:32
0
0
Сподобалось?
0

На Шацьких озерах у рамках туристичного сезону 2023, який тривав до 28 серпня, фіксували вдвічі, подекуди втричі більше відпочивальників, ніж 2022 року.

Як розповів у коментарі Суспільному Шацький селищний голова Сергій Карпук, зростання кількості туристів фіксували здебільшого на вихідних.

"Люди приїжджали на вихідні, відпочивали, але можу відмітити, що в рази було більше, ніж у попередній рік. Туристів було в липні вдвічі більше, а в серпні, можливо, й втричі більше в порівнянні з попереднім роком. Ми це бачили по заповненості відпочинкових зон і пляжів", — сказав посадовець.

Скільки турбаз працювали

Як зазначив Сергій Карпук, лише 10 % туристичних баз не були готові до старту сезону та прийому відпочивальників. "Були такі, які не очікували, що сезон буде і люди поїдуть. Знаю, що були випадки, коли бізнес не зреагував і не відкрився, хоча наповненість була", — каже селищний голова.

Найбільше туристів, з його слів, відпочивали влітку в селі Світязь, у районі Гушівського хутору (село Підманове) та на озері Пісочне, найменше — в урочищі Гряда, де бази відпочинку заповнювалися лише не вихідні.

Надходження з туристичного збору в бюджет громади

Кошти, які матиме Шацька громада від туристичного збору, поки не підраховували, розповів селищний голова, оскільки надходження продовжують отримувати ще впродовж вересня.

Сергій Карпук каже: прогнозує, що коштів громада отримає небагато. З його слів, туристичний збір є проблемним, оскільки реальні механізми його отримання відсутні.

"Туристичний збір платиться поквартально і аналізувати його зможемо в жовтні. Сума невелика буде, збір значно впав у порівнянні з 2020-2021 роками. Пов'язано з тим, що туристи не завжди декларують і оплачують свій приїзд. Так і бізнес: можливо це пов'язано з приховуванням реальних надходжень", — додав посадовець.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися