ЗСУ планують перетворити зиму на зброю, а росіяни готуються атакувати енергетику, - NYT
Україна

ЗСУ планують перетворити зиму на зброю, а росіяни готуються атакувати енергетику, - NYT

25 жовтня 2023, 09:09
0
0
Сподобалось?
0

Цієї зими українські війська планують атакувати ракетами командні центри, склади боєприпасів і лінії постачання в тилу росіян. Якщо ЗСУ вдасться порушити логістику ворога, то окупанти "буквально промокнуть і замерзнуть".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

Як зазначає видання, ЗСУ таким чином хочуть знизити боєздатність російських військ.

Зокрема, ракети ATACMS, які нещодавно передали США, дають українським силам можливість завдавати ударів по російських позиціях на всій окупованій території. Ба більше, кожен кілометр просування ЗСУ на півдні створює нові проблеми для окупантів.

Однак, як ідеться в матеріалі, Росія у 2023 році навчилася куди краще адаптуватися до бойових дій, ніж торік. Вона може спробувати змінити маршрути постачання або використати свою артилерію та авіацію для протидії обстрілам з боку українських військ.

За словами аналітика Джека Вотлінга, якщо російські війська будуть втягнуті в оборону широким фронтом, а їхню логістику - сильно порушено, то окупанти "буквально промокнуть і замерзнуть".

"Якщо цілеспрямовані удари можуть погіршити їхню логістику, то обмежена підготовка і польова підготовка російських військ можуть максимізувати критичні порушення", - пояснив він.

Своєю чергою війська РФ будуть завдавати ударів по цивільній енергетичній інфраструктурі України.

Удари РФ по енергетичній інфраструктурі

Минулої зими ворог вдався до масштабних обстрілів по енергосистемі України, що змусило "Укренерго" запроваджувати екстрені та планові відключення електроенергії. Перші відключення, наприклад, відбувались коли виникала необхідність збалансувати енергосистему на більшу потужність.

Як розповідав міністр енергетики Герман Галущенко, в Україні можливі відключення світла у цей осінньо-зимовий період у 2023-24 роках у разі ударів російських окупантів по об'єктах енергосистеми. Втім, вони не будуть тривалими.

Нещодавно Зеленський заявив, що цієї зими російські терористи можуть знову вдатися до енергетичного терору, але вже в більшому масштабі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися