путіну пропонували скинути на Україну космічну ракету, начинену вибухівкою
Україна

путіну пропонували скинути на Україну космічну ракету, начинену вибухівкою

25 жовтня 2023, 12:14
0
0
Сподобалось?
0

Колишній глава Роскосмосу Дмитро Рогозін пропонував диктатору  путіну скинути на Україну космічну ракету, начинену вибухівкою.

Про це пише німецький таблоїд Bild із посиланням на запис розмови Рогозіна з гендиректором ракетно-космічного центру Прогрес Дмитром Барановим.

Bild називає цей намір російських посадовців “мегатерористичною атакою” на Україну, щоб справити враження на диктатора Путіна.

План росіян полягає в тому, щоб модифікувати цивільну ракету-носій Союз таким чином, щоб вона не досягла орбіти після запуску, а впала у велике місто України – ймовірно, Київ – з величезною кількістю вибухівки на борту.

Ракетно-космічний центр Прогрес виробляє ракети-носії, які використовуються для запуску пілотованих космічних кораблів і транспортних космічних кораблів до Міжнародної космічної станції, а також для запуску іноземних корисних вантажів.

Рогозін і Баранов обговорюють, щоб ракета, яка прямує в бік України, “стартувала з півночі, а не зі сходу”, тобто з російського космодрому Плесецьк під Архангельськом, а не з космодрому Східний на кордоні з Китаєм.

Це дозволило б перевозити на борту більше вибухівки в напрямку України, вважають росіяни. Баранов пояснює: “Зі сходу це було б 7,5 тонн, з півночі – 10 тонн. Ну, ви можете відняти одну тонну для безпеки, тож це 6,5 і 9 тонн”.

Ба більше, експерт із ракетних технологій Баранов відповідає на питання про зону запуску ствердно, пояснюючи, що 50-метрову пускову установку можна спрямувати “в будь-який бік, просто в будь-який бік, в який ми захочемо.. шляхом обертання через 8-22 секунди” після запуску.

Проблеми у плануванні теракту

Втім, Баранов вказує на технічну проблему у плануванні теракту: жодна російська вибухівка, яка буде випущена в напрямку України, не витримає температури при вході в атмосферу.

– Він (Баранов, – Ред.) напружено пояснює своєму колишньому покровителю і, попри офіційну відставку, цілком очевидно, все ще начальнику Рогозіну: “Це надзвуковий вхід в атмосферу, і існуючі важкі авіаційні бомби ФАБ-500 не працюють, вони починають перегріватися, тротил в них руйнується, і тому ефективність критично падає. Навіть наші керовані бомби на це не розраховані, і вони не мають захисту від перегріву”.

При вході в атмосферу запланована ракета терору “має швидкість 6 км/сек. Це повернення, як у ракети-носія Союз”.

Проблема, для якої його колега Дмитро Рогозін хоче швидко знайти рішення. Він обіцяє звернутися до генерального конструктора наземних ракетних систем у Московському державному теплотехнічному інституті Юрія Соломонова, який в 1990-х роках очолював команду розробників міжконтинентальної ракети Тополь-М.

Іншою проблемою при плануванні теракту є небезпека того, що частини ракети можуть впасти на російську територію на шляху до України.

– Наскільки великі зони падіння? Де у нас є ризики? – запитує екскерівник Роскосмосу у керівника своєї колишньої дочірньої компанії Прогрес.

Ба більше, Рогозіна турбує той факт, що російська ракета-носій, перетворена на надпотужну бомбу, влучить в Україну “десь в межах 50-100 кілометрів”. Знову ж таки, він просить Баранова провести додаткові розрахунки, щоб уточнити місце падіння на території України.

Нарешті, два експерти в галузі космосу та лоялісти Путіна говорять про тривалість підготовки до запланованої атаки по Україні. Або, як каже Рогозін у голосовому повідомленні: “Приблизно скільки часу знадобиться на підготовку всього цього лайна?”.

– Стандартна підготовка – від шести до дев’яти місяців, але ми навчилися перераховувати програми польотів за один-два місяці. Якщо треба зробити якесь коригування, то це може зайняти пів року, але це верхня межа, – відповідає Баранов.

Кількома днями пізніше ракетний інженер Соломонов, з яким зв’язався Рогозін, знайшов рішення теплової проблеми запланованої української ракети.

План теракту для путіна

Як зазначає Bild, план мав бути представлений особисто путіну.

Але замість того, щоб називати Путіна на ім’я, його поплічники говорять або про “боса”, або про “верховного”, або – трохи глузливо – про “великого і жахливого”, ймовірно, маючи на увазі колишніх російських правителів Петра Першого та Івана Грозного.

Цікаво, що ані Рогозін, ані лояльний до нього Дмитро Баранов не мають зараз прямого контакту з самим путіним.

Натомість Антон Вайно, голова адміністрації президента Росії, має представити Путіну зловісні плани для подібної атаки на Україну.

Рогозін повідомляє Баранову голосовим повідомленням: “Я говорив з Вайно, розповів йому про велику річ, яка може прийти з Архангельської області. В принципі, він дуже зацікавився. Він попросив мене в понеділок представити документ, який він подасть шефу з цього приводу”.

За інформацією Bild, 16 січня 2023 року путіну доповіли про плани його ракетників і керівників органів влади запустити переобладнану ракету Союз по великому українському місту.

Як відреагував президент-диктатор і чи віддав він наказ своїм ревним вірнопідданим реалізувати божевільний план ракетного терору – невідомо.

Однак відомо, що Дмитро Рогозін, голова Роскосмосу, звільнений у липні 2022 року, у вересні 2023 року отримав від путіна нову, прибуткову посаду: сенатора, а отже, представника в Раді Федерації РФ від анексованого українського регіону Запоріжжя.

Причиною звільнення Рогозіна, до речі, стало те, що він публічно погрожував збити Міжнародну космічну станцію із західними астронавтами на країну НАТО.

Що кажуть в Україні

В ефірі нацтелемарафону Єдині новини представник Головного управління Міноборони України Андрій Юсов заявив, що наразі не може підтвердити чи спростувати такі плани російських чиновників. Втім, Юсов нагадав, що Рогозін, який має неонацистське минуле, схиблений на імперських ідеях.

– Уявити таку розмову від людини, яка є російським нацистом і схибленим на імперських ідеях, який не є науковцем і є далеким від космічної галузі… сам факт такої розмови, звісно, можливий. Колись такі ракети запускали для наукового прогресу, щоб підкорювати космос. Сьогодні ці люди обговорюють, як використати цю спадщину в якості брухту, щоб вбивати цивільне населення, – сказав він.

Разом з тим, каже Юсов, російська політична еліта вже давно скоює терористичні злочини проти українців, тому в цьому нема нічого нового.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися