Сувеніри із… дула рашистського танка
Україна

Сувеніри із… дула рашистського танка

3 грудня 2023, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Ганна Давиденко – директорка Вінницького інституту Університету «Україна», але, коли почалася війна, активно зайнялася волонтерством. Вона керівник громадської організації «Соціальні ініціативи» і щоразу шукає нові ідеї, щоб залучити кошти для ЗСУ. Нещодавно вона поділилася цікавою історією, як з командою зробили сувеніри із нарізаного дула від рашистського ворожого Т-72.

– Коли попросили у знайомих бійців такий трофей, то вони аж розсміялися, – каже Ганна. – Мовляв, ще з таким до них не зверталися, але за деякий час таки привезли дуло. Ми попросили нашого волонтера Максима Автошторма порізати його на кільця. Довелося купити спеціальне лезо, яке взяло цей метал. Згодом ще один волонтер Олександр зробив сувеніри.

Першу партію вінницькі активісти везли в рюкзаках на аукціон в Литву. Ця ноша неабияк дивувала іноземних митників і прикордонників. Але скрізь чули майже однакову відповідь:

– Це ж шматок танка! Але порізаний. Тобто формально – це зброя, і ми вас не мали б пропускати, але ж вона порізана… Це ж сувенір! Ні, такого за роки роботи ще не бачили. Дякуємо Україні! Проходьте!

Перші сувеніри з дула вже придбали в Норвегії і в Литві. Ще частина продасться в Польщі та Англії. А кошти використають для допомоги нашим ЗСУ.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися