В Україні для опалення будинків дають більше вугілля і дров
Україна

В Україні для опалення будинків дають більше вугілля і дров

15 грудня 2023, 11:45
0
0
Сподобалось?
0

Мешканці приватних будинків можуть отримати додаткову допомогу для придбання твердого пічного палива. Проєкт реалізується спільно з міжнародними партнерами, зокрема Управлінням Верховного комісара ООН, яке профінансує частину підвищених виплат.

У Міністерстві соцполітики повідомили, що згідно з ухваленим рішенням уряду, нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон 2023-2024 збільшаться у середньому в 4 рази. Зокрема, для тих, хто отримує пільги, вони становлять: на вугілля – 1,87 тонни, на дрова – 6,22 тонни.

Людям, які отримують субсидії, компенсують придбання 2,23 тонни вугілля або 7,41 тонн дров.

Для перерахунку розміру пільг та субсидій на тверде побутове паливо не потрібно спеціально звертатися до Пенсійного фонду. Якщо вашій сім’ї вже призначено пільгу або субсидію на дрова чи вугілля, вам перерахують її автоматично. Якщо пільгу або субсидію ще не призначено, але ви потребуєте допомоги, необхідно звернутися до Пенсійного фонду і подати відповідну заяву.

Останніми днями у соцмережах поширились фото, як люди стоять у черзі на морозі, аби надати згоду на обробку персональних даних. Це, мовляв, необхідна процедура для виплати допомоги на тверде паливо чи дрова на зиму.

У Пенсійному фонді запевнили, що заради цього не обов’язково йти до них, можна оформити усе онлайн через особистий кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду.

Наголошуємо, що проєкт буде реалізований впродовж усього опалювального сезону. Хто подав заявку до 1 грудня, отримають кошти від міжнародних донорів. А пільговики, які оформлять запит до 30 квітня наступного року отримають гроші з держбюджету.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися