На Сумщині школярка народила дитину від батька, його підозрюють у зґвалтуванні
Україна

На Сумщині школярка народила дитину від батька, його підозрюють у зґвалтуванні

16 грудня 2023, 12:12
0
0
Сподобалось?
0

На Сумщині 39-річного чоловіка підозрюють у зґвалтуванні рідної доньки. У грудні неповнолітня народила дитину — тільки після цього вона звернулася до правоохоронців.

Про це повідомляють МВС та прокуратура.

За даними слідства, подія відбулася в багатодітній родині, яка проживає в одному з населених пунктів на Сумщині. Як підозрюють правоохоронці, у березні цього року чоловік зґвалтував свою доньку, якій на той час було 13 років, і відтоді продовжив періодично вчиняти стосовно дитини такі дії.

Правоохоронці додають, що навіть коли дівчинка завагітніла, у сім’ї тривалий час приховували від оточення цей факт. А втім, коли 12 грудня неповнолітня народила вдома дитину, її матері довелося звернутися по медичну допомогу. Після цього дівчинка заявила про систематичне ґвалтування батьком

Зараз породілля з немовлям перебуває в медичному закладі, а її батька відправили під варту до слідчого ізолятора. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України, тобто у зґвалтуванні особи, яка не досягла 14 років. За це загрожує позбавлення волі на строк до 15 років. Слідство триває.

Також перевіряється можлива причетність інших людей до приховування злочину.

Сексуальне насильство в сім’ї

За 2023 рік майже тисяча дітей стали потерпілими від статевих злочинів, заявили в Департаменті захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що люди з близького оточення скоюють третину сексуальних злочинів щодо дітей.

У поліції наголошують, що будь-яке посягання на статеву недоторканість іншої людини є сексуальним насильством, і закликають не мовчати, адже замовчування таких випадків може призвести до збільшення їхньої кількості.

В Україні також завершили наповнення Єдиного реєстру засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті. Він має стати запобіжником від контакту зі злочинцями.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися