Чи воздвигнуть у Києві Будду
Україна

Чи воздвигнуть у Києві Будду

30 грудня 2023, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Днями подзвонив мені вельми поважний чоловік і обурено запитав в лоб: чи правильно, що в Києві на Майдані Незалежності, у серці нашої столиці, поставили менору – національну і релігійну єврейську емблему. Я, відверто кажучи, якось пропустив цю новину. Заглянув в інтернет, а він, звісно, все знає. Справді таке дійство відбулося. На встановлення, запалення свічок, присвячене святкуванню єврейського свята хануки, навіть мер Києва Віталій Кличко прибіг.

Мало того, менори також встановили у Харкові, колишній столиці України, й Одесі. Постає питання: а чому б не воздвигнути у центрі столиці статую Будди або релігійні атрибути мусульман у рамадан? У нас же є чимало віруючих мусульман, буддистів. Якщо ми так шануємо іудаїзм, то чому в нас менша увага до інших віросповідань. До речі, в Україні живе всього 0,2 процента євреїв. Тобто іудеїв. Мабуть, кримських татар, відповідно мусульман, явно не менше. Чи поставили євреї у Тель-Авіві чи Єрусалимі хрест або тризуб? Як ви думаєте? Дуже і дуже сумніваюся.

І що ж то воно буде, як ми найголовнішу площу столиці заставимо символами різних релігій. Те саме святе місце, щедро окроплене кров’ю найкращих синів і дочок України. Як іудеї так хочуть відзначити своє свято, хай ставлять свою менору біля синагоги, мусульмани – біля мечеті, буддисти – біля свого храму. Невже ми, українці, не маємо своїх символів, щоб ставити на Майдані Незалежності. Скажімо, хрест, величезний тризуб. Врешті – ялинку чи дідуха.

Чому, чому нам завжди підмінюють релігійні і національні цінності?! То вчать молитися путінському попу кірілу, то менори ставлять де треба і не треба. Коли ж ми нарешті станемо мислити, вірити, молитися своєму Богу?! Ми ж християни!

Наші найкращі сини й дочки стоять на передовій не за хануки і менори, не за кіріла, а за волю, за Україну, свою релігію, свій народ. Доки цього не зрозуміємо, не будемо мати своєї держави.

Євген ХОТИМЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися