Перерахунок пенсій від 1 березня: чи є зараз на це гроші в бюджеті
Україна

Перерахунок пенсій від 1 березня: чи є зараз на це гроші в бюджеті

28 лютого, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович запевнила, що кошти на виплату та перерахунок пенсій від 1 березня у бюджеті запроєктовані.

Про це вона розповіла в ефірі телемарафону.

"В середньому після підвищення пенсійні видатки зростуть на 3 млрд грн на місяць. Це немалі кошти, але гроші на виплату пенсії є, ми їх запроєктували", – сказала Жолнович.

Вона нагадала, що базово внески до Пенсійного фонду отримуються з відрахування частини єдиного соціального внеску.

"То чим краще відновлюється наша економіка, чим більше людей працюють у білу і сплачують єдині соціальні внески, тим краще наповнюється наш Пенсійний фонд. Це наші базові доходи, і ми впевнені, що в найближчі місяці цих коштів нам вистачить", – запевнила Жолнович.

Міністерка зауважила, що від 1 березня в Україні відбудеться індексація пенсійних виплат для понад 10 мільйонів українців. Цього року підвищення буде здійснено майже на 8%. В середньому кожна пенсія зросте на 322 грн, а її середній показник становитиме 5 717 грн.

"У громадян, які отримують найменші пенсії – через брак страхового або трудового стажу, або через невеликі відрахування під час трудової діяльності – мінімальна пенсія зросте на 364 грн. Торік і цьогоріч індексацію ми сформували таким чином, щоб максимально збільшити саме найменші пенсії. Відповідно у цих категорій мінімальна пенсія становитиме 2 725 грн. А найбільша пенсія зросте одразу на 3 000, і це буде 23 610 грн", – додала міністерка.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що третя індексація пенсій за час повномасштабної війни торкнеться, зокрема, 9,5 мільйонів цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств, близько 100 тисяч "чорнобильців".

Крім того, від 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч пенсіонерів, які працюють, з урахуванням оновленого страхового стажу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися