Чи є проблема з масовим зняттям коштів з банківських рахунків
Україна

Чи є проблема з масовим зняттям коштів з банківських рахунків

8 березня, 09:17
0
0
Сподобалось?
0

Інформація про те, що "українці знімають кошти з банків рекордними темпами через закон про мобілізацію", виявилася неправдивою.

Про це інформують у пресслужбі СБУ.

"Прийшов час розставити всі крапки над "і" у питанні нібито відпливу коштів з рахунків українців у банках. Тема виявилася дуже спокусливою для маніпуляцій та викривлень, особливо в контексті обговорення закону про мобілізацію. Хайп, який запустили російські канали, підживили окремі "експерти" та не зрозуміло навіщо продовжують реплікувати навіть деякі поважні ЗМІ та політики", - написали у повідомленні.

За словами голови НБУ Андрія Пишного, основний вплив на динаміку коштів на рахунках мали сезонні чинники. Із року в рік надходження на рахунки клієнтів зростають наприкінці року і скорочуються на початку.

"Обсяг гривневих коштів фізичних осіб на рахунках у банках протягом лютого практично відновився після сезонних коливань у січні, про це свідчать дані оперативної статистики Національного банку на 1 березня. Так, за лютий обсяг коштів зріс на 2,3% і компенсував майже аналогічне падіння за січень. Станом на початок березня населення зберігає на гривневих рахунках у банках близько 707 млрд грн", - вказано у повідомленні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися