10 квітня 2024: яке церковне свято, що не можна робити
Україна

10 квітня 2024: яке церковне свято, що не можна робити

10 квітня, 09:14
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 10 квітня, вшановують пам'ять мучеників Терентія, Африкана, Максима, Помпія, Зінона, Олександра, Феодора і 33 інших.

Що сьогодні за церковне свято

10 квітня в церковному календарі – день пам’яті мучеників Терентія, Африкана, Максима, Помпія, Зінона, Олександра, Феодора і 33 інших. Жили вони в Африці в III столітті та померли за віру в Ісуса Христа. Тоді імператором був Фортунат, який влаштував гоніння за християнами. Коли схопили вірян і вони побачили знаряддя тортур, то багато хто з них відрікся від своєї віри. Але ці мученики твердо стояли на своєму, за що і поклали голови.

Що не можна робити 10 квітня

Не рекомендується лаятися і лихословити.

Заборонено розважатися, особливо танцювати.

Не можна пити алкогольні напої.

Народні прикмети і традиції на 10 квітня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: вранці туман, а сонця не видно — буде дощ;
  • вночі високо на павутині сидять павуки — можливі заморозки;
  • ясне небо — цього року буде великий урожай;
  • на ліщині вже з'явилися "сережки" — на морози можна більше не чекати.

Цього дня наші пращури намагалися прокинутися якомога раніше і одразу вийти на вулицю. Уважно дивилися на схід сонця, щоб побачити, яка буде погода і спрогнозувати майбутнє.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 10 квітня

Які сьогодні іменини: Олександр, Максим, Терентій, Яків, Федір.

Талісманом людини, народженої 10 квітня, є аметист. Один з різновидів кварцу, який має фіолетово-червоний відтінок. Здавна люди вірили, що аметист захищає від негативної енергії, нечистої сили і всіляких бід.

Який сьогодні день в Україні і світі

10 квітня в Україні і світі святкують Міжнародний день братів і сестер. Відносно молоде свято, яке щороку стає все більш популярним. Вважається, що конфлікти між братами і сестрами часто виникають на фоні ревнощів до батьків. Кожна дитина боїться, що виявиться менш розумною чи талановитою, ніж її брат або сестра. Психологи досить довго не приділяли уваги взаємозв'язку братів і сестер, лише в XIX столітті почалися дослідження цих родинних стосунків.

Також 10 квітня Міжнародний день шпильки. Саме цього дня свій день народження святкує англійська шпилька, яку створив інженер Волтер Гант з Америки 1849 року. Ця конструкція вважається безпечною, адже захищає людину від раптового уколу.

А ще 10 квітня Всесвітній день гомеопатії. Перші гомеопатичні принципи були розроблені лікарем з Німеччини Самюелем Ганеманом 1796 року. Гомеопатія вважається альтернативною медициною, сутність якої полягає у лікуванні захворювань методами, які викликають ці захворювання у здорової людини.

10 квітня святкують Всесвітній день ягуара. Важливе природоохоронне та екологічне свято, яке присвячене величній дикій кішці. Головна його мета полягає у поширенні інформації про цих тварин та тих проблем, із якими вони щодня стикаються через діяльність людини.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися