Історики створили сайт для спростування російських міфів про Україну
Україна

Історики створили сайт для спростування російських міфів про Україну

23 вересня 2014, 00:01
0
5
Сподобалось?
5

 

Українські історики об'єдналися і розробили сайт, на якому вміщена правдива інформація про Україну з посиланнями на першоджерела. Тут об фактаж розбиваються російські міфи про «російський» Крим, Донбас, ущербність української мови та територіальні «подарунки» від царів та радянських «вождів».
На сайті проекту «LIKEБЕЗ» уже спростували понад 50 негативних стереотипів та очевидних перекручень щодо української історії. Головні з них: Крим і «Новоросія» - «іконно» російські території; що Україна - це штучне утворення, яке не має історії до 1991 року; що територія України - це подарунки або царів, або більшовицьких вождів; що українці - народ-зрадник, який під час Другої світової війни був нацистськими колаборантами, і не вніс жодного внеску у перемогу над Гітлером.
Над проектом працює близько 20 істориків з Інституту історії України НАНУ, Українського інституту національної пам'яті, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Наукового гуманітарного товариства, Інституту української археографії, Всесвітньої асоціації україністів.

Джерело: Українська правда

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися