СБУ зірвала захоплення російськими спецслужбами адмінбудівель органів влади на Одещині
Регіони

СБУ зірвала захоплення російськими спецслужбами адмінбудівель органів влади на Одещині

22 грудня 2014, 12:23
1
0
Сподобалось?
0

У ніч на 21 грудня у ході складної спецоперації контррозвідка СБУ затримала громадянина України, 1961 р.н., - члена небезпечної диверсійної групи, яка за завданням кураторів із ФСБ РФ готувала низку терактів в Одесі та одночасно у декількох обласних центрах.

Зі слів затриманого диверсанта, уродженця Чернігівщини, який постійно проживав в Іллічівську, після організації вибухів група мала здійснити силове захоплення адміністративних будівель органів влади на території Одещини.

Під час обшуку у зловмисника співробітники СБУ вилучили цілий арсенал зброї: два ручні кулемети «MG-42», автомати АКМС, одну СВД, гвинтівку «ТОЗ-8», обріз мисливської рушниці, п'ять пристроїв безшумної стрільби, сигнальний пістолет та 5 тисяч набоїв різного калібру, а також 7 одиниць холодної зброї. Також у нього було знайдено велику кількість військової амуніції та спорядження.

За фактом підготовки до вчинення терористичного акту слідчим відділом УСБУ в Одеській області розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.14 та ч.2 ст.258 Кримінального кодексу України.

Проводяться невідкладні слідчі дії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Игорь
    Игорь

    В одиночку иди на захват админзданий он не мог, соответственно была группа, остальные члены которой не были задержаны, иначе бы СБУ уже отрапартовала бы. Но если не задержаны члены группы, то зачем светить в прессе задержание одного, логично было бы выйти по цепочке. А раз засветили, значит задержать остальных не светит. Вместо этого наймут другого и все продолжится в том же духе, либо СБУ дует мыльный пузырь из задержания одного человека.

    22 грудня 2014, 12:58
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися