Богдан ДУБЕЦЬ
Чернівці

Студент перегнав 34 авто для ЗСУ

10 вересня 2023, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Богдан Дубець з Чернівців змалечку знає ціну праці, бо допомагав у сімейному бізнесі збирати та продавати яблука. Згодом виїхав до Італії, а тепер живе і навчається у Лондоні. Однак 19-річний юнак не забуває Батьківщину і з початку війни активно допомагає нашим військовим.

 За кордоном хлопець долучився до благодійного фонду. Збирають не лишень продуктові набори, а й кошти для покупки тепловізорів, квадрокоптерів. Останніми місяцями знайомі з України, які воюють, почали просити доставити їм пікапи. Ці автомобілі мають хорошу прохідність на розбитих, болотистих дорогах. Богдан шукає їх через інтернет і сам перевозить автівки до України.

– Машини купуємо за гроші, які назбирали небайдужі англійці, – розповідає хлопець. – Витрати на перевезення поромом ми теж покриваємо. Згодом я відганяю автомобіль до Польщі, де на кордоні машину забирають в Україну. Багато хто думає, що волонтерам з цього є заробіток, але насправді я жодних коштів не отримую. За кілька місяців перегнав 34 машини для військовослужбовців. Приблизно щотижня роблю одну таку благодійну поїздку.

Хлопець помітив, що в перші дні війни іноземці активно передавали кошти. Зараз люди матеріально допомагають, але, на жаль, вже не так активно… Певно, втомилися.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися