У Хмельницькому під завалами гаража загинула дитина
Хмельниччина

У Хмельницькому під завалами гаража загинула дитина

17 лютого 2020, 21:11
0
0
Сподобалось?
0

16 лютого під завалами недобудованого гаража в Хмельницькому загинув шестикласник.

Хлопчика ховатимуть 18 лютого, - про це Суспільному розповів директор школи № 25, в якій навчалася дитина, Іван Душкевич. 

Поліція за фактом загибелі дитини порушила кримінальне провадження. А в Хмельницькій міській раді з’ясовують, кому належала земля та недобудований гараж.

Сергій, якого журналісти застали в одному із гаражів, що знаходиться неподалік місця загибелі дитини, каже – майже увесь день тут працював, але як усе сталося, не чув і не бачив

"Побачив, що міліція приїхала, думаю чого вони… Розвернулися та й поїхали. Я варю, дим, то я так час від часу виходжу на перекур на вулицю, то я бачив, там діти бігали, але я щось навіть уваги не звернув".

Пан Станіслав каже, що неповнолітні, які живуть у багатоповерхівках на вулиці Артема Мазура, часто граються на території закинутих гаражів.

"Оце після школи, зараз темно, то вони трохи менше, а в такі вихідні, святкові, то вони там і пили, і що вони тільки там не робили. Вони ж тут бігали. Ой, це біда".

"Минулої неділі близько другої години дня в одному із закинутих гаражних масивів міста Хмельницького обвалилася бетонна плита на недобудованому гаражі, яка впала на 12-річного хлопчика. В результаті отриманих травм дитина загинула на місці. За даним фактом наші слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України, ця стаття звучить як навмисне вбивство, але з приміткою нещасний випадок. Наразі проводиться розслідування, які були обставини цієї події. Буде встановлюватися, кому належала земля, кому належав цей гараж, і далі вже в ході розслідування буде прийматися рішення щодо відповідальності кожної конкретної особи", - каже начальниця відділу комунікацій Головного управління Націполіції області Інна Глега.

У загиблого хлопця є молодша сестра, мати виховувала їх одна, розповідає завуч школи №25 Наталя Кушлак. За її словами, двоє хлопців та сестри обох, бавилися на території закинутих гаражів у хованки.

"Він навчався в 6-Г класі. Хлопчик як хлопчик, рухливий, середньо навчався, але це зараз напевно не важливо. Дитина гарна, рухлива, надії подавав, гарна, хороша дитина. Все що я можу сказати. Для нас це надзвичайно велике горе".

Ще один учень школи, на очах якого загинув Кирило, теж був травмований під час завалу гаража, каже директор школи №25 Іван Душкевич. Додає: дитина поки школу не відвідує, лікується вдома.

"Є травма голови, травма позвоночника, але дитина вже вдома. Слава Богу з ним все нормально, загрози ніякої немає".

У занедбаному гаражному масиві земельні ділянки колись відводилися для працівників колишнього заводу «Строммашина», каже директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради Олександр Чорнієвич. Додає: тоді це ще була земля Хмельницького району.

"В другій половині 90-х воно вже перейшло в місто Хмельницький, але на жаль з тими чи іншими обставинами склалося так, що даний гаражний кооператив не відбувся. Було ряд приватизації земельних ділянок в цьому гаражному кооперативі, і де саме відбулися приватизації зараз сказати складно, тому що на той час, в 90-х роках, не було кадастрових номерів. Тільки після того, як ми встановимо усіх людей, кому було передано в приватну власність земельні ділянки в цьому гаражному кооперативі, ми зможемо чітко сказати, на якій земельній ділянці відбулася ця трагічна обставина. Я думаю, що протягом тижня часу ми цю ситуацію зясуємо, щоб демонтувати ці недобудови, звичайно, потрібно звертатися буде на Хмельницьку міську раду і виносити це питання на сесію. Я думаю, що ми це питання будемо вивчати і однозначно визначатися, чи обгороджувати чи демонтаж проводити".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися