На Хмельниччині чоловік отримав повістку і одразу став «свідком Єгови»
Хмельниччина

На Хмельниччині чоловік отримав повістку і одразу став «свідком Єгови»

23 січня, 11:44
0
0
Сподобалось?
0

У Хмельницькій області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку та щоб ухилитися від мобілізації почав ходити до церкви "Свідків Єгови".

Про це йдеться у вироку Дунаєвецького районного суду Хмельницької області.

За даними суду, уродженця Миколаєва визнали придатним до військової служби. 6 травня 2023 року йому намагались вручити повістку для відправлення до військової частини, проте він категорично відмовився.

На суді чоловік усе підтвердив та додав, що він категорично не хоче служити в армії. Він заявив, що це пов'язано із його релігійними переконаннями.

"Він усвідомлює, що у зв`язку з широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України на території України оголошено загальну мобілізацію. Проте, він категорично відмовляється від проходження військової служби за мобілізацією та відправлення у військову частину. Він відвідує збори релігійної організації "Релігійний центр Свідків Єгови в Україні", за релігійними переконаннями категорично відмовляється від призову на військову службу", - йдеться у матеріалах суду.

На суді свідок пояснив, що він є прихожанином "Свідків Єгови". Він зазначив, що підозрюваний від травня 2023 року дійсно почав ходити до їхньої церкви, проте не є прихожанином цієї релігійної організації.

Суд визнав чоловіка винним за ст.336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі. Цей вирок можна оскаржити в апеляційному суді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися