Ветеран із Прикарпаття відмовився від медалі з рук Путіна
Івано-Франківщина

Ветеран із Прикарпаття відмовився від медалі з рук Путіна

3 серпня 2015, 18:28
0
0
Сподобалось?
0

89-річний ветеран Другої світової війни з Калуша Іван Ардан, дізнавшись, що йому планують вручити російську медаль з нагоди 70-річчя перемоги над Німеччиною, написав офіційну заяву про відмову від нагороди. Патріотизм переміг.

– Я – українець, навіщо мені медаль Російської Федерації, яка провадить агресію проти України, – заявив фронтовик. – У мене онук служить в АТО. Це треба бути придурком, щоби погодитися її прийняти...
П’ять літ він, з родини польських українців, віддав радянській армії. Каже, воювати на боці совітів примусили, пригрозивши вислати родину з села. Пішов. Потрапив у 202-й гвардійській полк 38-ї армії, яка входила до четвертого Українського фронту. Але сім’ю все одно виселили.

Усе життя Іван Михайлович трудився чесно. Тож гордиться численними  нагородами, які заслужив. Серед найцінніших – перша медаль «За перемогу над фашистською Німеччиною», яку отримав ще в армії. Має орден Великої Вітчизняної війни другого ступеня, орден Богдана Хмельницького, який отримав вже за незалежної України. Показує і ювілейну медаль з нагоди 60-річчя перемоги в Другій світовій війні. Каже, тоді була інша політична ситуація. А тепер прийняти медаль з рук агресора собі не дозволить ні за що!

Джерело: Галичина


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися