На росії п’ятий раз путіна вибрали президентом
Світ

На росії п’ятий раз путіна вибрали президентом

21 березня, 19:08
0
0
Сподобалось?
0

«Вибори» путіна цього разу тривали рекордну кількість днів – аж три. Очевидно, у кремлі боялися, що за один день не вдасться «намалювати» потрібну явку. А за три нібито з’явилася рекордна кількість росіян – аж 77,44% виборців! Так багато голосувати за путіна попередні чотири рази не приходили. І щоб додати диктатору легітимності, оголосили, що його підтримали 87,28% росіян.   

Війна прийшла на територію росії

За декілька днів до початку «голосування» підрозділи російських військових з легіону «Свобода росії», РДК і «Сибірського батальйону», які воюють на боці України, оголосили свою спецоперацію на території рф у Курській та Бєлгородській областях. Вони заявили, що йдуть на вибори путіна, та закликали місцеве населення евакуюватися для їхньої ж безпеки. Це викликало справжню паніку. Російська влада стала блокувати евакуацію цивільних. Добровольці звільнили декілька сіл, повісивши там свої прапори, а місцева влада втекла. Російська армія нещадно гатила по своїх же населених пунктах, застосовуючи авіацію та артилерію. Є відео зі зруйнованими будинками. Війна прийшла на територію росії якраз напередодні виборів того, хто її розв’язав. У легіоні «Свобода росії» заявили, що майже за тиждень боїв втрати армії путіна становлять півтори тисячі осіб, знищено багато техніки.

Палали виборчі дільниці  

Крім бойових дій, деякі росіяни цілком «мирно» протестували проти виборів путіна. У кількох містах виборчі скриньки підпалювали, заливали чорнилом, йодом та зеленкою. На виборчій дільниці у москві затримали сімейну пару через шарф із цитатою Джорджа Оруелла, а в Саратовській області – спостерігача від КПРФ за фразу «путін за 250 тисяч рублів на місяць людей під танки кидає».

В статистиці виборів з’явилися й дільниці, де переміг не путін. Вони – у Варшаві, Празі, Гаазі, Вільнюсі, Хайфі, Єревані. Тут росіяни віддали свої голоси за віцеспікера держдуми Владислава Даванкова. Через підтримку російського вторгнення в Україну він перебуває під міжнародними санкціями.

На окупованих територіях голосували під наглядом  військових

Як виявилося, російська цвк вважає, що найбільше люблять путіна на окупованих російських територіях. Адже, незважаючи на «обстрєли мірних», аж 90% тамтешніх жителів прийшли голосувати за владіміра владіміровіча. Просто рекордна явка на територіях, де у зв’язку з війною немає й половини населення, де цілі міста зруйновані та порожні. Правда, у пресі можна було бачити фото, як до людей підходили «активісти» з бюлетенями та військовим у повній амуніції із автоматом та «просили голосувати». Ну і хто відмовився б у такій ситуації?

Дільниці тільки відкрилися, а путіна вже «вітали»

Першим, хто привітав російського диктатора з перемогою на виборах, був… голова Європейської Ради Шарль Мішель. Він зробив це у перші хвилини відкриття дільниць першого дня голосування. «Я хотів би сьогодні привітати володимира путіна з переконливою перемогою на виборах, які починаються сьогодні. Без свободи. Без опозиції. Без виборів», – іронічно написав Мішель у соцмережах. Інших привітань від лідерів західних країн у путіна не було. Зате його сердечно привітали керівники «дружніх» країн: Венесуели, Північної Кореї, Ірану, М’янми, Китаю, Гондурасу і т. д.  

Не зміг змовчати і Президент України Володимир Зеленський. За його словами, російський диктатор «просто захворів на владу та робить усе, щоб правити довічно, і немає такого зла, яке він не скоїть, щоб подовжити особисту владу».

Сам диктатор росії путін опісля закриття виборчих дільниць в неділю, 17 березня, виступив перед росіянами, заявивши, що під час свого нового президентського терміну продовжить вести війну в Україні.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися