На Львівщині від пневмонії померла 11-річна дівчинка
Львівщина

На Львівщині від пневмонії померла 11-річна дівчинка

17 лютого 2021, 11:30
0
0
Сподобалось?
0

На Львівщині від запалення легень померла 11-річна Вероніка Гащак - мешканка Судової Вишні.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Головний лікар Судовишнянського центру первинної медико-санітарної допомоги Юрій Макаруха розповів, що до них по допомогу батьки Вероніки звернулися вранці 15 лютого.

"У дівчинки було кровохаркання, загальна слабість. Рентгенологічно було видно, що у неї двобічна пневмонія. Ми робили дівчинці експрес-тест на COVID-19 – він показав від’ємний результат. Дитину скерували на лікування в львівську обласну дитячу лікарню Охматдит», – повідомив Юрій Макаруха.

Але вже дорогою до лікарні стан дівчинки погіршився і лікарі "швидкої" відвезли дитину у першу найближчу лікарню – Городоцьку центральну районну лікарню.

"Дівчинку до нас доставили близько 14:00, її відразу взяли в реанімацію, де лікарі десь годину проводили різні реанімаційні заходи, але, на жаль, вони були неефективними. Дівчинка померла", – розповів заступник директора з медичної роботи Городоцької ЦРЛ Анатолій Матківський.

Про смерть дитини повідомили у Фейсбуку на сторінці Твіржської школи, де Вероніка вчилася у шостому класі.

У школі про дівчинку та її родину відгукуються позитивно. Кажуть, вона ніколи сильно не хворіла, навпаки займалася спортом і була дуже активною. Вже десять днів у школі навчання відбувається дистанційно, тому там і не підозрювали, що шестикласниця захворіла.

"Вероніка з благополучної родини. Вона була прекрасною дитиною, взірцевою та світлою дівчинкою. Вона ніколи не хворіла і взагалі була спортсменкою", – розповіла завуч школи Марія Приймак.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися