На Львівщині стартував проект ООН. Із насиллям боротимуться по-новому
Львівщина

На Львівщині стартував проект ООН. Із насиллям боротимуться по-новому

19 березня 2018, 13:32
0
0
Сподобалось?
0

На Сокальщині стартував проект під «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні».

Як повідомляє ІА ZIK, проект Фонду ООН у галузі народонаселення має на меті підтримати процес зміцнення національних механізмів запобігання і реагування на ґендерно зумовлене насильство. Він сприяє розширенню та вдосконаленню механізмів, що були створені в рамках діяльності UNFPA щодо запобігання та реагування на насильство протягом 2015-2017 рр.

Це стане основою для започатковування системних національих заходів, спрямованих на вдосконалення нормативно-правової бази, розбудовується спроможність протидіяти насильству, підвищення попиту на послуги та покращення роботи з кривдниками.

Головними цілями проекту є:

  • розвиток соціального та інституційного середовища, що сприятиме «нульовій толерантності» та викоріненню насильства щодо жінок в Україні;
  • забезпечення того, що більшість осіб, які постраждали від насильства, звертаються та мають доступ до якісних послуг, що відповідають їхнім потребам;
  • зміцнення національної відповідальності (з боку уряду) за існуючі механізми та реагування на гендерно зумовлене насильство для забезпечення їх сталості.

До слова, у 2015 році Фондом ООН у галузі народонаселення спільно із партнером МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» було створено 26 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства у 5 областях України. Станом на лютий 2018 року кількість таких бригад збільшилася до 46. Вони функціонують у 10 регіонах України, а саме – Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Київській, Вінницькій, Львівській, Херсонській, Харківській та Одеській. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися