Як долати агресію через казку навчать львівських дітей
Львівщина

Як долати агресію через казку навчать львівських дітей

1 червня 2018, 09:00
0
0
Сподобалось?
0

Майже 30 міських садочків Львова сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей, візьмуть участь в акції з читання казок, які корегують агресію.

Про це пише Дивись.info.

Таким чином дітки повинні зрозуміти, що сильний не той, хто ображає інший, а той, хто може допомогти.

Методика така, що з дитиною читають, потім ставляться питання і тести, на які вихованець повинен відповісти. Також треба намалювати улюблених позитивних героїв. Передбачається, що завдяки цьому на несвідомому рівні у дітей має залишатися модель поведінки позитивних героїв.

«Зараз видали книжку «Детективна історія» – це корекція дитячої агресії. Ми знаємо всі таке поняття як булінг, ми знаємо як з ним боротися. Але для того, щоб не було булінгу треба робити профілактику», –  каже організатор акції, психотерапевт, голова опікунської ради Львівської дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» Роман Лобай.

Метод казки для вирішення проблем носить назву казкотерапія. Вона розрахована на діток віком 5-8 років. Саме в цей час з агресією можна працювати за допомогою казки, переконує Роман Лобай.

До слова, в Україні методом казкотерапії користуються з 2016-го року. Тоді друком вийшли одразу 3 книжки, які працюють на профілактику залежностей, виховання у дітей почуття міри.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися