Фото Степана Петрулі з http://charivne.info
Рівненщина

На Рівненщині судитимуть за тероризм 9 бандитів-бойовиків

14 листопада 2014, 15:31
0
0
Сподобалось?
0

Ця історія бере початок у травні цього року. Пов'язана вона не з подіями на сході, а з видобутком бурштину на Рівненщині.

Справжня назвичайна подія сталася у Сарненському районі. Колона вантажних машин у супроводі кількох престижних автомобілів-позавшляховиків, напавши на блокпост, проїхала у село Олексіївка. У вантажівках сиділи кілька десятків «ті тушок»-бойовиків з Київщини та Житомирщини. За первинною інформацією, очолював усю цю компанію колишній нардеп-регіонал з Вінниччини Володимир Продивус. Пізніше на місці подій знайшли чимало розсипаних його візитівок. Гості заявили місцевим мешканцем, що вінднині вони контролюватимуть тут видобуток бурштину. Але розмова з селянами не вийшла. Не допомогло і залякування вогнепальною зброєю. Кілька селян отримали поранення, проте перейшли у наступ. Відбулося справжнє побоїще. «Нові господарі» села так і не змогли вступити у цю роль. Бойовики почали відступати у бік села Страшеве. Проте люди зупинили їх і захопили автотранспорт. Лютуючи, селяни спали увесь вантажний транспорт, а мажорні позашляховики потрощили.

«Вісник+К» детально писав про це.

Днями стало відомо, що прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 9 жителів Києва, Київської та Житомирської областей, які брали участь у злочині на території Сарненвського району. Досудове слідство дуже цікаво кваліфікувало дії зловмисників, зокрема їх обвинувачують за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування було зібрано достатньо доказів вини кожного з учасників кримінальних правопорушень, в тому числі вилучено у них 20 одиниць вогнепальної зброї і набої до неї. Фігурантам кримінального провадження обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, застави та особистого зобов'язання, повідомили у Генеральній прокуратурі України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися