Зцілилася хрещенською водою
Рівненщина

Зцілилася хрещенською водою

21 січня 2016, 10:08
0
0
Сподобалось?
0
19 січня для Наталії Гошти з Морозівки Корецького району день особливий. Розпочинає вона його з обливання. Перед тим обов’язково йде до церкви помолитися і подякувати за цілющу силу, яка колись допомогла їй позбутися недуги.  
 
– Мала проблеми по жіночому, – розповідає Наталія Гошта. – Вперше наважилася на обливання в свято Водохреща, коли вода цілюща. Не побоялася холоду і наступного дня. І так уже протягом трьох років! Узимку обливаюсь о сьомій ранку. Влітку – близько п’ятої, щоб до початку роботи подоїти корову, встигнути по господарству. Не просто виливаю на себе воду, а розмовляю з нею, як з живою істотою. Обов’язково читаю «Отче наш». А ще мені двічі пощастило долати стежки, якими ходив Ісус, купалася у річці Йордан. 
У сільській раді пані Наталія працює уже 30 років. Спочатку була бухгалтером, секретарем, а вже третє скликання – сільським головою. Зокрема, у Морозівці реалізована рекордна в районі кількість проектів Євросоюзу щодо розвитку громади. У місцевій школі вдалося повністю поміняти на нові вікна та двері, замінити котли на енергозбережні. Ще кілька літ тому з’явився дитячий садок, а з осені запрацював спортивний комплекс.
Навіть у вихідний ходжу в сільраду із задоволенням, – каже сільський голова. – Тепер у мене нова мрія – відкрити в клубі музей. Уже є для нього й експонати! Серед них не тільки колишні атрибути побуту, а й раритетні фото. Разом з донькою зібрали й розповіді старожилів та написали історію села. 
Надія АДАМЧУК, 
Рівненська область
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися