Чи має право на статус «член сім’ї загиблого» дружина померлого ветерана?
Рівненщина

Чи має право на статус «член сім’ї загиблого» дружина померлого ветерана?

4 травня 2017, 15:29
0
0
Сподобалось?
0

«У жовтні минулого року помер мій чоловік. Він був учасником бойових дій в Афганістані, мав другу групу інвалідності. Чи маю я право на статус члена сім’ї померлого ветерана війни?»

Марія Самчук, Млинівський район, Рівненська область

Статус члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни визначається Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Відповідно до статті 10 цього закону, він поширюється на сім’ї військовослужбовців, учасників бойових дій на території інших держав, прирівняних до них осіб, які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини чи виконання інших обов’язків військової служби (службових обов’язків), а також унаслідок захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті або одержаного в період проходження військової служби чи на території інших держав під час воєнних дій та конфліктів.

До членів сімей загиблих (тих, які пропали безвісти) військовослужбовців та інших осіб, зазначених у цій статті, належать, зокрема, один з подружжя, який не одружився вдруге.

Вам потрібно звернутися в органи праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації за посвідченням з написом «Посвідчення члена сім’ї загиблого». 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися