На Рівненщині бурштнокопачі напали на поліцію і поперекидали спецтранспорт
Рівненщина

На Рівненщині бурштнокопачі напали на поліцію і поперекидали спецтранспорт

18 червня 2017, 07:31
0
2
Сподобалось?
2

Вчора близько четвертої години ранку у лісі поблизу села Великий Черемель Дубровицького району поліція виявила нелегальних копачів, які за допомогою двох мотопомп видобували бурштин-сирець. Аби завадити вивезенню мотопомп з лісу, зловмисники зрізали дерева та завалили ними дорогу. Далі бурштинокопачі напали на поліцейських, яких було всього 10. Під час сутички постраждали троє бійців спезпідрозділу з Черкаської області. Правоохоронців з тілесними ушкодженнями у виді численних забоїв, саден та травм голови госпіталізовано до лікарні. Також постраждав транспорту поліції, який нападники поперевертали та потрощили.

За попередньою інформацією, старателі мали при собі зброю, оскільки з натовпу зловмисників неодноразово лунали звуки, схожі на постріли. Аби припинити правопорушення поліцейські здійснили попереджувальні постріли у повітря. 
Цього ж дня до Рокитнівської районної лікарні звернулися 22-річний житель села Вежиця та 28-річний мешканець Старого Села з вогнепальними пораненнями ніг дробом. Зі слів потерпілих, вони отримали поранення під час конфлікту з правоохоронцями.

Про це інформують у Відділі комунікації поліції Рівненської області.

Поліцейські розпочали досудові розслідування а фактами опору працівникові правоохоронного органу (ч. 2 ст. 342 КК України), погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 345 КК України), за умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 347 КК України) та за порушення правил охорони або використання надр (ч. 2 ст. 240 КК України). 
Слідчі з'ясовують усі обставини події. Також встановлюються обставини стрілянини, оскільки на озброєнні у поліції немає зброї чи спецзасобів, які споряджаються патронами із вмістом дробу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися