Рівненщина

Злочинцям, причетним до тяжких злочинів, повідомили про підозру

30 грудня 2018, 18:14
0
0
Сподобалось?
0

 За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою групи із 5 осіб – жителів Рівненської та Київської областей у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст.14, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (готування до вчинення навмисного вбивства), ч. 1     ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 347-1 КК України (умисне знищення або пошкодження майна журналіста).

Під час брифінгу заступник прокурора області Мирослав Пацкан повідомив журналістам, що 27.12.2018 повідомлено про підозру 2 співучасникам вчинення зазначених злочинів у складі організованої злочинної групи. Щодо них застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

Заступник прокурора області розповів, що стійке злочинне угруповання створили та очолили у лютому 2018 року двоє жителів м. Рівне  з метою отримання незаконної вигоди на постійній основі шляхом виконання на замовлення злочинів, таких як убивство людей, знищення майна громадян небезпечними способами.

Було розроблено єдиний план злочинної діяльності, схвалений всіма членами угруповання та із розподіленням функцій кожного. Організатори особисто підшуковували замовників вчинення злочинів, передавали виконавцям необхідні відомості про жертв, забезпечували засобами спостереження за ними, конспірації, а також вогнепальною зброєю.  

Завдяки професійним та злагодженим діям працівників прокуратури та поліції злочинну діяльність організованої групи було викрито та припинено у липні 2018 на етапі підготовки до умисного вбивства підприємця у м.Рівне. За жертвою велося спостереження. Зловмисники володіли інформацією щодо місця проживання чоловіка, стоянки авто, рис його характеру та звичок. Виконавцям було передано грошовий завдаток за вчинення злочину, а також вогнепальну зброю.

«Однак злочин виконавці до кінця не довели з причин, що не залежали від їх волі, оскільки правоохоронцями були викриті та затримані. Раніше зловмисниками було вчинено підпал офісу редакції одного із місцевих інтернет-видань,  а також встановлена причетність одного з учасників злочинного угруповання до умисного вбивства рівнянина на вулиці Набережній», -  розповів Мирослав Пацкан.

На даний час троє учасників злочинного угруповання перебувають у розшуку.

Слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області продовжують здійснювати досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні. 

Крім того, за апеляційною скаргою прокуратури Рівненської області визнано незаконною ухвалу слідчого судді, якою скасовано повідомлення про підозру одному із учасників злочинного угруповання.

Так, за скаргою захисника одного із підозрюваних у кримінальному провадженні слідчим суддею місцевого суду 05.12.2018 скасовано повідомлення про підозру стосовно нього у вчиненні готування до умисного вбивства. Вказаною ухвалою суду також зобов’язано компетентну посадову особу правоохоронного органу виключити з Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про дату та час повідомлення про підозру.

На зазначене необґрунтоване рішення суду прокурор подав апеляційну скаргу із підстав невідповідності  висновків суду фактичним обставинам справи та неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність.

«Рівненський апеляційний суд погодився із позицією прокуратури Рівненської області, визнав достатніми докази,  зібрані для повідомлення особі про підозру, а відтак своїм рішенням від 26.12.2018 скасував незаконну попередню ухвалу суду та ухвалив нове рішення, яким у задоволенні скарги захисника підозрюваного про скасування повідомлення про підозри – відмовив», - зазначив заступник прокурора області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися