На Рівненщині хворих на коронавірус рятують за допомогою пластикових пляшок
Рівненщина

На Рівненщині хворих на коронавірус рятують за допомогою пластикових пляшок

12 травня 2020, 14:20
0
-1
Сподобалось?
-1

Рівнянин Михайло Грушевський виготовив кисневі зволожувачі за допомогою звичайних пластикових пляшок для хворих на коронавірус.

Про це йдеться у Фейсбуку на сторінці Острозької районної бібліотеки.

Автор ідеї каже, що все почалося з того, що у зв’язку із масовим захворюванням мешканців Сарненщини, у місцевих лікарів виникла потреба у придбанні кисневих зволожувачів, необхідних для хворих. Їх не багато в Україні та потрібно замовляти з Китаю, на що піде близько місяця. І в анестезіолога Сарненської ЦРЛ Івана Кіранчука виникла ідея використати 3D принтер.

«На 3D принтері друкується маленька деталь, яка вкручується в кришку пластикової пляшки. Так, звичайна пластикова пляшка за допомогою невеличкого перехідника, роздрукованого на 3D принтері перетворюється в дуже необхідний зволожувач кисню. В ідеалі це корок з вмонтованим перехідником, роздрукованим на 3D принтері, шлангами і штуцером. Саме така конструкція передається на запит, а потім лікарі уже самі беруть пляшку літрового об’єму, наливається фізрозчин і людина дихає" - розповідає Михайло.

Він говорить, що за 3-4 год можна виготовити 10 таких деталей. Максимальна продуктивність 3D принтера – 35 зволожувачів за добу. Друкують в Національному університеті водного господарства та природокористування на принтерах від гранту ВП ВГО «Генерація успішної дії».

На даний період таких зволожувачів уже приблизно 200 на Рівненщині та декілька передали у Тернопіль.
Вартість одного зволожувача – 70 грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися