На Рівненщині парафія УПЦ МП перейшла до київського патріархату, бо їхній батюшка відмовлявся відспівувати загиблих солдатів
Рівненщина

На Рівненщині парафія УПЦ МП перейшла до київського патріархату, бо їхній батюшка відмовлявся відспівувати загиблих солдатів

10 серпня 2014, 21:04
3
12
Сподобалось?
12

Свято-Параскевська громада села Солонів Радивилівського району Рівненської області, яка належала до Української Православної Церкви Московського Патріархату, неодноразово зверталася до свого настоятеля з проханнями відслужити панахиду за загиблими патріотами у протистояннях на Майданах та в боях на Сході України. Однак постійно отримували відмову.

Як пише сайт УПЦ КП, місцевий священик висловлювався за «єдіноє православіє» з центром у Москві, за «канонічєскую церковь» на чолі з патріархом Кирилом… Відтак громада села звернулися з проханням відслужити молебень за Україну та воїнів нашої держави до намісника Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах ігумена Софронія.

20 липня 2014 року, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, ігумен Софроній у співслужінні з протоієреєм Олегом Савчуком та ієромонахом Онуфрієм відслужили на подвір’ї Свято-Параскевського храму села Солонів молебень за Україну, під час якого було піднесено молитви за мир у нашій державі, визволення України від нашестя чужинців та про Божу допомогу воїнам, які захищають нашу Країну від агресора. На молитву зібралися майже всі жителі Солонева. Цього ж дня відбувся і схід села, де люди одноголосно вирішили перейти під юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату. Рішенням парафіяльних зборів було внесено відповідні зміни до статуту парафії. Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон прийняв зазначену парафію до складу Рівненської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату та видав указ про призначення настоятелем Свято-Параскевської парафії села Солонів ієромонаха Онуфрія.

27 липня 2014 року новопризначений настоятель ієромонах Онуфрій у співслужінні благочинного Радивилівського благочиння протоієрея Ігоря Данилюка та клірика Свято-Георгіївського чоловічого монастиря протоієрея Олега Савчука вперше відслужили у Свято-Параскевському храмі Солонева літургію українською мовою.

На запрошення настоятеля і громади 4 серпня 2014 року у другій половині дня архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон відвідав Свято-Параскевський храм села Солонів, де очолив молебень за Україну.

«Храм як належав, так і належить Свято-Параскевській громаді – не УПЦ Московського Патріархату чи УПЦ Київського Патріархату – а віруючим жителям села, які є його парафіянами. Відповідно до Конституції та Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», кожна релігійна громада має право вільно обирати своє підпорядкування тому чи іншому релігійному центру», - наголосили в УПЦ Київського патріархату.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Берег
    Берег

    Ну, з Богом брати,до воз"єднання.

    10 серпня 2014, 21:23
    Відповісти
  • Муся
    Муся

    От молодці!

    10 серпня 2014, 22:27
    Відповісти
  • Кос
    Кос

    Чья власть - того и вера. Закон средневековой Европы

    14 серпня 2014, 09:57
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися