Паломництво художників у зарваниці
Тернопілля

Паломництво художників у зарваниці

18 липня 2015, 11:21
0
0
Сподобалось?
0
Напередодні всеукраїнської прощі до Зарваниці, яка відбудеться 18-19 липня, митці образотворчого мистецтва зібралися на унікальний захід. Вони організували перший духовно-живописний пленер «Тобі, Богородице!  Зарваниця – 2015». На пленері художники з усіх куточків України створять близько сотні полотен. Частину їх продаватимуть під час прощі, а виручені гроші передадуть бійцям на схід України. 
До Зарваниці з’їхалися митці з різних регіонів України – заслужені художники і лауреати обласних, всеукраїнських, міжнародних премій з Тернополя, Івано-Франківська, Рівного, Волині, Києва та Луганська. Виставку-продаж на одному з поверхів дзвіниці собору Зарваницької Матері Божої відкриють у суботу, 18 липня. Її благословить глава УГКЦ, патріарх Святослав Шевчук.
– Кожен художник створює кілька робіт, – розповів один з організаторів Олег Снітовський. – Дві великі картини, розміром 60х80 см і 60х40 см, подарують Марійському духовному центру. Сподіваємося, що буде створена галерея, яка  започаткує Зарваницький музей духовного малярства, про який свого часу мріяв митрополит Андрей Шептицький.
Світлана Клос,
Тернопільська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися