У Збаражі — африканська чума
Тернопілля

У Збаражі — африканська чума

26 січня 2017, 17:06
0
0
Сподобалось?
0

У Збаражі у приватному господарстві виявили вірус африканської чуми свиней. Фахівці Тернопільської регіональної та столичної лабораторій ветеринарної медицини підтвердили наявність у тварин вірусу.

Свині у збаражанина Петра Кота, який є священиком, почали гинути ще у грудні, але падіж був незначним. На сполох він забив, коли нараз здохло 12 тварин. Як припускають, Петро Кіт міг завезти інфекцію до Збаража із зараженими кормами.

Хоча лікарі-інфекціоністи стверджують, що у деяких продуктах зараза зберігається від півроку до року, здоров’ю людей вірус АЧС не шкодить. 

Зараз у Збаражі запровадили карантин на 40 днів. Туші свиней, уражених збудником чуми, спалили. У частині райцентру, де стався спалах інфекції, встановлено три блокпости, на яких цілодобово чергують поліцейські та працівники ветеринарної служби. Колеса автомобілів, які проїжджають через ці пости, обробляють спецрозчином. Робочі бригади збиралися вилучати свиней у приватних домогосподарствах, які сусідують із «зараженою» вулицею. Проте господарі заздалегідь пустили свиней під ніж, остерігаючись, що чума перекинеться на їхню живність.

Світлана ЛІЩУК, Тернопільська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися