Висип герпесу призвів до запалення мозку 9-річного хлопчика
Вінничина

Висип герпесу призвів до запалення мозку 9-річного хлопчика

5 лютого 2016, 15:21
0
0
Сподобалось?
0

Перше лютого Олена Вечірко з Немирівщини (Вінниччина) пригадує з жахом: у той день раптово захворів її син – дев'ятирічний Максимко.

– Він просто грався, аж раптом почалися судоми, він втратив свідомість, серцебиття спинилося... Ми робили штучне дихання, не могли зрозуміти, що з ним, думали, може вдавився чимось, чи струмом уразило, –розповідає мама хлопчика.

Без свідомості хлопчика повезли в районну лікарню, потім – у Вінницьку обласну дитячу, де і з'ясувалося: у Максимка герпесний енцефаліт. Страшна хвороба, яка вражає головний мозок. Запалення сталося внаслідок висипу герпесу, який був у дитини кілька тижнів тому.

– У нього був висип на губі, ми мастили маззю, як зазвичай, усе минулося, – пригадують батьки.
Однак, саме герпес призвів до запалення мозку, при свідомості хлопчик знаходитися не може – будь-яка активність викликає судоми. Аби не стало гірше, його вводять у медикаментозну кому, щоб мозок відпочивав.

Щоденно лікування хлопчика обходиться у майже тисячу гривень, йому роблять дороговартісні аналізи, адже досі не визначили тип герпесу, який спричинив хворобу. Також час від часу дитині потрібно проводити МРТ. Основний противірусний препарат – «Зовіракс» – коштує 700 гривень, упаковки вистачає на день, оскільки дозу нещодавно збільшили. Також дитині дають антибіотики, потрібні також у великій кількості рукавички та памперси.

Сім'я Максимка заходилася продавати дім у селі Дубовець Немирівського району, у якому весь цей час вони і мешкали. Родинний дім з ремонтом та зручностями, який робили для себе, батьки хлопчика без сумнівів готові проміняти на здоров'я своєї дитини, але продаж може зайняти тривалий час, натомість кошти потрібні уже сьогодні.

Всі зароблені на службі в АТО гроші привіз на лікування маленькому і старший брат Максимка – 19-річний Богдан. В АТО хлопець служить уже 15 місяців, коли дізнався про хворобу братика, відпросився на тиждень у відпустку.

– Максимко дуже «шустрий» завжди, ми його «енерджайзером» називаємо, – говорить Валентина. – У школі – відмінник, контрольні за 15 хвилин розв'язував. Ми не можемо повірити, що з такою жвавою дитиною могло статися таке лихо. Я сама довгий час займаюся волонтерством, збором допомоги на фронт і пораненим, а от власному племіннику просити не дуже виходить.
Термінова допомога на придбання ліків необхідна Максиму щодня, тож усім, хто може переслати будь-яку суму на лікування хлопчика ми надаємо наступну інформацію:

Платежі приймає рідна тьотя хворого хлопчика на картку «ПриватБанку» № 4149 4978 4338 5321, на ім'я Валентини Вечірко (призначення – на лікування Максима Вечірка).

Тел. 097 15 88 151, 0637245362, – Валентина, 0961698105 – Наталія, 0685730791 – Валерій (тато)

Допомогти можна не лише коштами: постійно потрібні медичні рукавички, катетери, памперси, і сам препарат «Зовіракс», аджа в ампулах його знайти можна не скрізь.
Джерело: vlasno.info


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися