Отримав вирок волинянин, який завіз у ліс і зґвалтував неповнолітню
Волинь

Отримав вирок волинянин, який завіз у ліс і зґвалтував неповнолітню

11 липня 2023, 10:43
0
0
Сподобалось?
0

Злочин 39-річний Сергій Плотніков вчинив вночі 19 червня 2016 року поблизу села Волиця на Любешівщині.

Про це пише ZAHID.net з посиланням на вирок Луцького міськрайонного суду.

Потерпіла розповіла, що на той момент їй було 15 років, вона закінчувала десятий клас. Ввечері вона пішла на дискотеку до сільського клубу, близько третьої ночі вирішила йти додому. Дівчина зателефонувала до знайомого і попросила підвезти її на мотоциклі. Ідучи назустріч хлопцю, дівчина зустріла обвинуваченого, який спитав її, котра година, і запропонував підвезти. Дівчина відмовилась, проте чоловік приставив їй до горла ніж і змусив сісти у своє авто.

Насильник завіз дівчину в ліс, порізав ножем її одяг, а ременем від штанів почав душити. Тоді двічі її зґвалтував. Після цього відвіз потерпілу додому, записав номер її мобільного та дав 500 гривень. Погрожував і сказав не звертатись у поліцію, але дівчина одразу розповіла про все матері, а вона вже викликала правоохоронців.

На судовому засіданні Сергій Плотніков заперечив свою провину і заявив, що дівчину не ґвалтував. Чоловік визнав провину лише у тому, що вдарив її в обличчя, бо вона начебто лаялась. За його словами, поліція сфабрикувала справу, бо «працівникам поліції відомо, що його мама займається бізнесом і має гроші».

Однак суддя Андрій Сівчук на основі показів свідків та інших доказів дійшов до висновку, що винуватість чоловіка підтверджується. Сергія Плотнікова визнали винним у порушенні одразу декількох статей ККУ:

  • ч.2 ст. 146 (викрадення людини);
  • ч.3 ст. 152 (зґвалтування неповнолітньої);
  • ч.2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).

​Сумарно йому призначили 11 років ув’язнення. Також суддя задовольнив цивільний позов, тож Сергій Плотніков повинен буде сплатити потерпілій 500 тис. грн моральної шкоди.

Вирок поки ще не набрав законної сили, обвинувачений може подати апеляцію.

До речі, Сергій Плотніков фігурує ще у кількох кримінальних провадженнях. У вересні 2021 року він втік з приміщення Луцького міськрайонного суду, де мала розглядатися справа про крадіжку. Чоловіка майже через місяць затримали у лісі на околиці Любешова.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися