У Володимирі-Волинському засудили бійця 51 ОМБР
Волинь

У Володимирі-Волинському засудили бійця 51 ОМБР

15 жовтня 2014, 12:38
1
-4
Сподобалось?
-4

Днями у Володимирі-Волинському відбулося судове засідання по справі уродженця села Щедрогір (Ратнівський район) Павла Середюка, мобілізованого до 51 ОМБР. Волинянин відбув, згідно законодавства, 45 діб і почав прохати у командирів відпуску аби навідатися додому.

Річ у тім, що у родині хлопця не все так гладко: батьки - інваліди, у жінки стався викидень. Окрім цього, у військового підростають дві неповнолітні дитини, за якими потрібно доглядати, пише «Слово Волині».

«У червні у в/частині А2331 (Володимир-Волинський) я вкотре звернувся до т.в.о. командира бригади майора Андрія Якімкова з проханням написати рапорт про відпустку. Але той мене проігнорував», - розповів Павло Середюк.

Він каже, що майор Якімков неодноразово не звертав уваги на прохання.

«І комбриг дав мені усний наказ передислоковуватися на полігон. Я відмовився виконувати цей наказ, бо не зміг покинути свою сім'ю та дітей. Я готовий служити Україні», - наголосив військовий.

Захисник Павла Середюка Василь Нагорний проінформував, що, згідно законодавства України, не можуть бути призвані особи, які доглядають за інвалідами.

«Коли хлопець з'явився у військовий комісаріат, то навіть не пройшов медогляд. Павло Середюк по військовій спеціальності водій-механік. А у військовій частині йому чомусь присвоїли водія-санітара. Варто зазначити, що для цієї посади військовий повинен мати відповідні медичні навички», - повідомив Нагорний.

Захисник підкреслив, що коли Середюк звертався до свого командира Якімкова, то останній у грубій формі йому відмовляв у дачі відпустки. І нічим не обґрунтовував свою відповідь. Проте державний обвинувач Олег Балакунець все наполягав на тому, щоб хлопець поніс покарання.

Відтак рішенням Володимир-Волинського міського суду від 22 вересня (суддя Леонтій Канівець) Павлу Середюку присвоєно покарання за статтею 402 ч.1 ККУ у виді шестимісячного службового покарання та грошового стягнення на користь держави у 10%-ому розмірі від заробітку військового.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • очень красиво
    очень красиво

    обьяснили почему нельзя умирать за кресла истот собирающихся сесть в кресла с помощью переворота

    15 жовтня 2014, 19:48
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися