Луцький зоопарк вступив до Української Асоціації зоопарків і акваріумів
Волинь

Луцький зоопарк вступив до Української Асоціації зоопарків і акваріумів

11 грудня 2014, 17:39
0
0
Сподобалось?
0

Асоціації зоопарків існують майже в усіх європейських країнах. У нашій державі УАЗА була створена та юридично оформлена в 2011 році. Її ініціаторами та засновниками стали 5 провідних зоопарків України - Київський, Миколаївський, Одеський, Черкаський та Рівненський зоопарки.

Цьогоріч засновники Української Асоціації зібрали у Києві Установчу Конференцію. Окрім зоопарків-засновників, до УАЗА увійшли - Бердянський зоопарк «Сафарі», біосфрений заповідник «Асканія-Нова», «БІОН Тераріум Центр», зоопарк «Лімпопо» (Львівщина), Подільський зоопарк (Вінниця), проектна організація «Екзо інжинирінг» (асоціативний член), а також Харківський, Менський (Чернігівщина) і Луцький. За вступ нашого зоопарку одностайно проголосували усі члени УАЗА. 

Вступ до Асоціації відкриває великі перспективи та можливість вийти на новий рівень. Це і консультативна допомога провідних зоопарків України, їх юридичний захист, обмін досвідом, можливість навчання працівників (оскільки в Україні немає жодного навчального закладу, де б готували фахівців саме для зоопарків). Це буде спільне вирішення завдання усіх зоопарків - збереження генофонду диких тварин (у томі числі рідкісних) та їх розмноження. 
На Установчій конференції створено і постійні комісії - ветеринарну, науково-освітню, членства й етики. До слова, новий Міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко у перший робочий день на цій посаді теж взяв участь в Конференці УАЗА.

Очолив Українську Асоціацію зоопарків і акваріумів - директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчій. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися