У Луцьку в зоопарку живе зелений «дракон» Ігор
Україна

У Луцьку в зоопарку живе зелений «дракон» Ігор

3 січня, 12:12
0
1
Сподобалось?
1

Згідно з китайським календарем, символ нового 2024 року – зелений дерев’яний дракон.

 У КП «Луцький зоопарк» обрали підопічного, що найбільше наближений до символу цього року – ігуану Ігоря.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

«У колекції Луцького зоопарку є й така тваринка. Можна сказати, що вона найбільше наближена до дракончика, навіть фотозону в зоопарку малювали з Ігоря (родини плазунів). Основна його їжа – це рослинна їжа. Він дуже полюбляє салати, пророщене зерно, натерті яблука й моркву, апетит у нього відмінний і їсть ігуана кожен день», – розповідає директорка зоопарку Людмила Денисенко.

Жінка пригадує, коли ще Ігор тільки приїхав до Луцька вісім років тому, його можна було помістити у шкарпетку й був довжиною всього лиш 30-40 сантиметрів. Зараз він завдовшки майже в метр і ще має підрости десь 1,5 метра.

«На літній період його можна побачити у вольєрі, а зараз, зважаючи на погодні умови і те, що ігуанам потрібна вища від вуличної температура, він знаходиться у теплому приміщенні, має підлогу з підігрівом і досить активний. Звичайно він має свій характер, зараз у нього період линьки і він не надто охоче спілкується та може десь проявляти агресію», – каже директорка.

Попри складний характер, символ 2024 року задобрюють як можуть: роблять ванночки для купання, аби линька пройшла швидше. За словами Людмили Денисенко, у спекотні літні дні його можна було навіть погладити. Ігоря виносили на пряме сонячне проміння і він ніжився на камінцях чи дерев'яних пеньках під наглядом працівників зоопарку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися