У Луцьку зустрічали демобілізованих бійців героїчного танкового батальйону 14/51 ОМБР
Волинь

У Луцьку зустрічали демобілізованих бійців героїчного танкового батальйону 14/51 ОМБР

27 березня 2015, 19:13
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у післяобідню пору лучан на Театральний майдан міста покликала дуже приємна подія. Із зони бойових дій на Волинь повернулися 70 демобілізованих бійців 14 окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського. Щоправда до війська вони йшли служити ще у розформовану нині 51 ОМБР. Всі вони – бійці танкового батальйону, який за рік пройшов величезний шлях. Брав участь у боях за Савур-Могилу, під Іловайськом і поблизу Дебальцевого. Нині зроблено більше ста подань на нагородження бійців танкового батальйону.

Зустрічати бійців прийшли рідні, друзі, просто небайдужі лучани, а також представники обласної, міської влади і духовенства. Усі тримали повітряні кульки, квіти та патріотичні плакати.

Ведучим на урочистостях був Луцький міський голова Микола Романюк, дякував військовим за службу голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. Тих, хто загинув на цій війні вшанували хвилиною мовчання, а до фотостенду присвяченого загиблим майданівцям та бійцям АТО поклали квіти.

Від імені демобілізованих бійців 14 ОМБР слово взяв Роман Ляшко. Він подякував волинянам за підтримку. Особливо волонтерським центрам, які щодня турбувалися про забезпечення підрозділу усім необхідним. Окремої подяки удостоївся волонтер Костянтин Зінкевич.

Голова комітету батьків мобілізованих Ярослав Мудрик пригадав, з чого усе починалося.

«З першого дня разом з вами воювали батьки. Прикро згадувати, коли ми доставляли перші бронежилети, намагалися одягнути. Я низько схиляю голову перед бабусею, яка принесла трилітрову банку сала, перед сільрадами, які збирали гроші на бронежилети, перед волонтерами, які організовували цю роботу. Сьогодні ви повертаєтеся до мирного життя. Ви знаєте, що на сході все непросто, там ще далеко до миру. І можливо десь у когось є який сумнів, що ви повернулися без остаточної перемоги. Але це не так. Ви виконали повністю своє завдання, не пустили ворога на іншу територію. Ви своїм героїзмом зупинили їх там»,  – зазначив голова батьківського комітету.

Завершилася зустріч спільним виконанням Гімну України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися