Сильний вітер наробив шкоди волинянам
Волинь

Сильний вітер наробив шкоди волинянам

14 квітня 2015, 19:28
0
0
Сподобалось?
0

У понеділок на Волині різко погіршилися погодні умови. Шквальний вітер, швидкість якого подекуди сягала 17-23 метрів за секунду, ламав дерева, обривав дроти і навіть зривав дахи. Повністю або частково без світла опинилися майже два десятки населених пунктів. Увесь вівторок аварійні бригади «Волиньобленерго» відновлювали електропостачання.

Чимало роботи мали й рятувальники підрозділів Управління ДСНС у Волинській області. Вони 15 разів виїжджали на ліквідацію наслідків негоди. Зокрема, розчищали автошляхи від повалених дерев у Володимир-Волинському, Ковельському, Луцькому районах та у самому Луцьку.

Окрім того, в Луцьку працівники ДПРЧ-1 демонтували декілька вибитих вікон у дев’ятиповерхівці на вулиці Кравчука та зняли аварійну віконну раму з балкону п’ятиповерхівки на проспекті Соборності, а на Привокзальній площі за допомогою спецтехніки демонтували зірване підвіконня. На вулиці Гулака-Артемовського бійці відділення аварійно-рятувальної частини вивільнили з-під поваленого дерева автомобіль.

У Нововолинську бійці ДПРЧ-5 виконували аварійно-рятувальні роботи з ліквідації пошкоджених частин покрівлі на дахах трьох багатоквартирних будинків та прибудованих до них споруд.

Як розповіла черговий синоптик Волинського гідрометцентру Світлана Гончаренко, несприятливі погодні умови спровокувало проходження над територією області активного холодного атмосферного фронту. Він зіштовхнув свої холодні маси з теплим повітрям, яке панувало на Волині наприкінці минулого тижня. Зокрема у перший день Великодня по області фіксувалося 22-23 градуси тепла. Зустріч холодних і теплих повітряних мас обернулася ускладненням погодних явищ. Нині вже вітер пішов на спад, але ще протягом двох наступних днів подекуди можливі пориви вітру швидкістю 15-20 метрів за секунду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися