Колишній волинський міліціонер марив генеральськими погонами, а тепер може опинитися за гратами
Волинь

Колишній волинський міліціонер марив генеральськими погонами, а тепер може опинитися за гратами

2 травня 2015, 19:26
0
1
Сподобалось?
1

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику ГУ МВС України в Одеській області Петру Луцюку за недбале виконання службових обов’язків під час подій 2 травня 2014 в Одесі, що призвело до трагічних наслідків.

Петро Луцюк родом з Рівненщини, але левова частка його міліцейської біографії пов’язана з Волинню. Він був заступником начальника УМВС України у Волинській області з громадської безпеки, також очолював Волинське училище міліції. Петро Луцюк запам’ятався бажанням будь-що приміряти генеральські погони, про що неодноразово казав колегам.

Після перемоги Євромайдану Луцюк несподівано для багатьох отримав призначення на пост начальника міліції Одещини, яка на той момент була одним з найпроблемніших регіонів. Проте розрахунок досягнути генеральської мрії не спрацював. Свою роботу Петро Луцюк провалив.
Як встановила Генеральна прокуратура України, керівництво органів внутрішніх справ Одещини не забезпечило 2 травня 2014 року належної охорони громадського порядку, що призвело до зіткнення колони людей, які брали участь у марші «За єдність», з організованою групою осіб, що намагалися завадити проведенню цього маршу в районі вулиці Грецької в Одесі. Внаслідок зіткнень почалися масові заворушення, які перекочували до Куликового поля біля Будинку профспілок та на деякий час повністю вийшли з-під контролю органів внутрішніх справ.
Як результат, в районі Грецької площі отримало вогнепальні поранення 18 осіб, з яких 6 загинуло. Під час пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 особи, з яких 10 отримали тілесні ушкодження внаслідок падіння, намагаючись врятуватись від пожежі і 32 – загинули внаслідок отруєння чадним газом і продуктами горіння. Всього під час масових заворушень понад 250 осіб отримали тілесні ушкодження.
У той день Петро Луцюк просидів кілька годин на міжвідомчій нараді. А за «порядком» у місті стежив його заступник з питань громадської безпеки Дмитро Фучеджи, який виявився зрадником і сприяв бойовикам. Фучеджи втік у Придністров’я після того як на другий день після заворушень ще допоміг звільнитися з під варти затриманим проросійським провокаторам.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися