На Волині до війська намагаються забрати батька шести дітей
Волинь

На Волині до війська намагаються забрати батька шести дітей

18 травня 2015, 11:56
0
0
Сподобалось?
0

У рамках п’ятої хвилі часткової мобілізації до війська всупереч законодавству намагаються забрати батька шести дітей з села Ловища Турійського району.

Про цей випадок розповів адвокат Василь Нагорний.

«40-річний Ігор Зубрицький отримав повістку з’явитись у комісаріат Володимира. Батько 6-ти дітей (5 неповнолітніх, одній 18 років) заніс у військовий комісаріат відповідні документи, сподіваючись, що на цьому його мобілізація до оголошення воєнного стану відстрочується. Думаєте це зупинило працівника комісаріату? Ігорю подзвонили і наказали прибути «з речами». На несміливі заперечення, мовляв, в мене ж більше трьох дітей, йому заявили щось таке: «У Володимирі формується бригада, два тижні тре побути на зборах (!) і поїдеш додому». Мабуть, бійці першої хвилі пам’ятають схожі обіцянки… Навіть, якщо збори, то не вірю, що у комісаріаті не знають вимог ст. 30 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу» – «від проходження зборів звільняються (крім резервістів) військовозобов'язані, які мають трьох і більше дітей віком до 16 років.» Тут же пригадались ще одні слова Гаранта: «При проведенні мобілізації у 2015 р. ми будемо враховувати ті помилки, які були допущені у 2014 р.». До речі, медкомісію Ігор проходив так само як хлопці 51 ОМБР при першій хвилі мобілізації», – розповів Нагорний у «Фейсбук».

Зрештою, Зубрицькому знову зателефонували з комісаріату і попередили, що в разі не явки 19 травня, до нього завітає міліція, затримає і силою доставить.

– Я не проти воювати, але якщо є такий Закон і ніхто не хоче гарантувати, що мої діти не будуть голодні, а господарство буде доглядатись (голова сільради лише розвів руками), то що мені робити…, – бідкається Ігор Зубрицький.
«Я так думаю, що 19 травня Ігорю треба їхати не в комісаріат, а у військову прокуратуру… Той, хто таким чином робить показник, дискредитує всіх військових комісарів та настроює людей проти мобілізації», – вважає Василь Нагорний.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися