Волиньрада міркувала, як перевести ДП «Волиньторф» у комунальну власність
Волинь

Волиньрада міркувала, як перевести ДП «Волиньторф» у комунальну власність

14 серпня 2015, 20:26
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні депутати Волинської обласної ради розглянули, але не підтримали проект рішення «Про підтримку Звернення депутатів Маневицької районної ради Волинської області до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Волинської обласної ради та Волинської облдержадміністрації щодо залишення державного підприємства «Волиньторф» у державній власності». Документ, підготовлений Людмилою Кирдою та Валентиною Бліновою, набрав всього 24 голоси. Роздуми більшості депутатів та всіх інших причетних до ДП «Волинтьторф», у тому числі його директора Івана Киричка, були спрямовані у дещо іншому напрямку.

Більшість у залі зійшлася на тому, що підприємство необхідно захистити від приватизації і перевести у комунальну власність. Але, за словами Івана Киричка, на даний момент не існує законодавчої можливості для цього. Будь-яке підприємство з держвласності у комунальну можна передати або шляхом викупу, або, якщо воно двічі безрезультатно виставлялося на продаж. Депутати говорили про необхідність лобіювання цього питання на державному рівні.

А тим часом голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик пообіцяв не підписувати дозвіл на розробку нових земель, поки «Волиньторф» не буде в комунальній власності. Мовляв, у цьому випадку землі можуть дістатися «невідомо кому», якщо «Волиньторф», все ж, приватизують.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися