Поліція вже у Луцьку — райцентри Волині чекатимуть до літа
Волинь

Поліція вже у Луцьку — райцентри Волині чекатимуть до літа

21 грудня 2015, 03:50
0
0
Сподобалось?
0

У День Святого Миколая Чудотворця, який вважається покровителем Луцька, на Театральному майдані обласного центру Волині відбулося складання присяги співробітниками нової патрульної поліції. 165 хлопців і дівчат одягнули нову форму і взяли на себе непросту ношу – втримати високий рівень довіри, яку отримали від громадян авансом. До цього урочистого моменту очікувався приїзд голови Нацполіції Хатії Деконаїдзе, однак її замінив заступник – лучанин Олександр Фацевич.

Власне сам момент складання присяги був недовгим. Поліцейські отримали чимало гарних побажань та настанов, а патрульний Микола Оніщук ще й привітання, адже саме у цей день йому виповнилося 23 роки.

Також окремо вшанували тих, хто є учасником АТО – таких серед нових патрульних 28.

Після цього патрульні отримали трохи вільного часу, щоб поспілкуватися з рідними. Рядову патрульної поліції – заступника командира другої роти Юлію Щолокову прийшов привітати з квітами чоловік Денис. Рішення про участь у відборі до патрульної поліції приймали разом. Юлія до цього працювала юристом на приватній фірмі, однак захотіла бути причетною до змін у країні.

Урочистості скінчилися швидко і настали трудові будні. Уже у ніч з суботи на неділю луцькі патрульні вийшли на своє перше чергування. Поки що у супроводі колег зі Львова та Києва, які мають допомогти новобранцям адаптуватися до непростих умов роботи.

Відтепер Луцьком цілодобово курсуватимуть 15 автопатрулів. Екіпаж кожного складатиметься мінімум з двох «копів». У нічну пору він може посилюватись, а вдень з’являться ще й піші патрулі. Базується Управління патрульної поліції Луцька на базі колишнього обласного управління ДАІ. Також новим патрульним у спадок від Державтоінспекції дісталася частина автопарку – машини «Тойта Пріус», крім того вулична поліція використовуватиме ще й отримані від Європи позашляховики «Ісузу». Керівником луцького управління патрульної поліції став Антон Цюцюра – не волинянин, а один з керівників патрульної поліції Львова.

Олександр Фацевич зазначив, що буде особливо вимогливим до патрульних з Луцька, адже це його рідне місто. Водночас Фацевич зазначив, що луцькі патрульні отримали кращу підготовку, ніж поліцейські з Києва та Львова. Адже у ході навчального процесу був врахований уже набутий досвід, у тому числі негативний.

Також Олександр Фацевич розповів коли патрульна поліція з’явиться у райцентрах.

- Нині ми покриваємо обласні центри і великі міста. На травень 2016 року кількість патрульних зросте до 16 тисяч осіб. Тоді ми почнемо покривати всю територію областей. Буде також дорожня поліція, яка працюватиме на трасах. Поки що ці функції виконуватимуть відділи дорожнього руху, тобто колишні працівники ДАІ, які повинні пройти переатестацію, - зазначив заступник голови Нацполіції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися